Astrid från Gamleby satsar på inomhusgolf

21-åriga Astrid Antonsson från Gamleby bor och pluggar i Jönköping. Där har hon precis startat eget företag – en inomhusgolfhall.

Just nu pågår renoveringen av den gamla industrilokalen i Jönköping som ska bli inomhusgolfhall. Astrid Antonsson är en av de fyra som står bakom initiativet.

Just nu pågår renoveringen av den gamla industrilokalen i Jönköping som ska bli inomhusgolfhall. Astrid Antonsson är en av de fyra som står bakom initiativet.

Foto: Privat

Gamleby2020-10-25 08:00

Sport har alltid varit en del av Astrid Antonssons liv, på ett eller annat sätt. Hon spelade fotboll i Tjust IF:s damlag innan hon lade idrotten på hyllan i samband med att hon började gymnasiet. Efter studenten flyttade hon tillsammans med sin pojkvän till Jönköping, där hon nu läser till civilekonom. 

Intresset för golf uppstod i samband med flytten, och tillsammans med nära och kära har hon nu spelat ett par år.

I slutet av förra golfsäsongen pratade hon och några vänner ihop sig – är inte säsongen alldeles för kort? Viljan att spela var stor, och till sist blev de en grupp med en vision: Astrid, pojkvännen Eric Nilsson från Västervik och deras två vänner från Vimmerby, Tobias Jonsson och Louice Silvärn, skulle starta en inomhusgolfhall.

– Vi håller just nu på att renovera en gammal industrilokal. Där kommer vi sedan ha två golfsimulatorer, berättar Astrid.

Astrid menar att upplevelsen av att spela golf inomhus blir verklighetstrogen, trots att man spelar på ett virtuellt vis.

– När du spelar står simulatorn bakom dig, och så slår du mot en bioduk med väldigt bra grafik – så det blir som att spela på riktigt. Simulatorn kan spåra och analysera hela ens slag, som bollspinn, bollhastighet och så vidare.

Indoor Golf Jönköping heter företaget. Ingen av vännerna har startat eget tidigare, så de har tagit hjälp av rådgivare som har stöttat med tips rörande bitar som affärsplan och budget. 

Hur fungerar det att plugga och driva företag samtidigt?

– Just nu är det väldigt mycket, det ska man inte sticka under stolen med. Vi är mitt uppe i renoveringen och samtidigt har jag tentaperiod. Men sen tror jag inte att det kommer vara jättesvårt att kombinera skolan och företaget, eftersom att hallen kommer vara obemannad, svarar hon.

Att etablera sig på hemmaplan är inget Astrid och vännerna utesluter.

Har ni några tankar på att starta något liknande hemma i Västervik eller Vimmerby?

– I framtiden skulle det vara jätteroligt att starta upp i hemtrakterna, och det är någonting vi har pratat om lite lätt. Men just nu är det ett svävande mål, först vill vi komma igång i Jönköping ordentligt.

Astrid är förväntansfull och längtar efter att äntligen kunna slå upp dörrarna till hallen.

– Nu vill vi bara öppna och få igång en rullande verksamhet. Förhoppningen är att vi öppnar i mitten eller slutet av november, om allt går som det ska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!