Barnen i Gamleby gillade Babblarna

Visst kan även en busig tvååring sitta stilla och lyssna fint. Det framkom tydligt när Babblarna uppträdde i Gamleby på fredagen.

De välkända figurerna skojade och stojade, dansade och sjöng.

De välkända figurerna skojade och stojade, dansade och sjöng.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-03-01 16:30

Målgruppen noll till tre år låter som en utmaning för alla som har den minsta erfarenhet av småbarn, men när Babblarna gästade Gamleby, hade de barnens fulla uppmärksamhet.

Babblarna är en samling figurer. De finns i bland annat böcker som används i förskolan, där de hjälper barnen i deras språkutveckling. Det finns också leksaker och spel med Babblarna.

Figurerna är färgglada och roliga. Det märktes att barnen i Gamleby hade full koll på vem som var vem av de olika Babblarna, för när två av dem ännu inte hade kommit upp på scenen, visste barnen precis vilka det var som saknades i samlingen.

Det kan ju vara svårt för en tygfigur att röra sig själv på scenen, men där fick Babblarna hjälp av sina kompisar Emil Molin och Eric Rusch, som höll i dem och pratade med dem.

I rollen som "Klonk" hittade vi Emma Rickfjord i glänsande turkos dräkt, platåskor och helmålat ansikte med vita fält runt ögonen. En ganska komisk figur. Fast det tyckte inte ett av de minsta barnen i publiken, som började gråta förskräckt när den underliga personen kom in på scenen.

Ledsenheten la sig dock rätt fort och snart var alla barnen med på noterna. De sjöng, klappade takten, gjorde rörelser med händerna och levde sig in i musikalen.

Handlingen var i sig ganska enkel. Klonk försökte få de ostyriga Babblarna att gå och lägga sig, vilket de naturligtvis inte ville. Bara en dans till. Och en sång. Vilket inte var svårt att övertala musikälskande Klonk att ställa upp på.

Så verkar det ändå som om Babblarna börjar bli lite sömniga, trots allt. Men vad händer då? En vilt skällande, ylande och kissande (!) hund kommer in på scenen.

Musikalen om Babblarna spelades vid flera tillfällen i kommunen under torsdagen och fredagen, först i Västervik och sedan i Gamleby, som en del av Skapande skola.

Babblarna uppträdde på Åby herrgård i Gamleby.
Babblarna uppträdde på Åby herrgård i Gamleby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!