Bil började brinna - båda männen klarade sig

I samband med en trafikolycka i Gamleby började en bil att brinna samt området runt den. Två män fördes till sjukhus med allvarliga skador, men kunde under söndagen lämna sjukhuset.

Foto: Leif Pettersson

Gamleby2018-07-19 14:53

Omkring 14.35 på torsdagen inkom larmet om en singelolycka på väg 35 mellan Gamleby och Överum. Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart. Två män i 30-årsåldern uppgavs under torsdagen vara allvarligt skadade och vårdades intensivvårdsavdelningen på Västerviks sjukhus. Ingen av männen är hemmahörande i Kalmar län.

I samband med olyckan och släckningsarbetet stängdes vägen inledningsvis av åt båda håll. Strax före klockan 16 meddelade Trafikverket att ett körfält är öppet och att det råder begränsad framkomlighet på området.

Tre styrkor från Överum, Gamleby och Västervik kallades till branden som spridit sig till vegetationen och träden runtomkring. Enligt Håkan Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Västervik fanns det stor risk för vidare spridning.

– Det var tur att vi kom flera stycken så att vi kunde jobba på flera ställen och att vi fick snabb släckning på det. Det var ganska utbrett när vi kom och det är enormt torrt, säger han.

Branden hade även tagit sig över till andra sidan vägen, förmodligen på grund av ett gnistregn, berättar Håkan Persson.

– Det var en lite annorlunda situation, men det har gått bra, vi är väldigt nöjda med insatsen.

Uppdatering: På söndagen uppges att båda männen är hemskickade och välmående. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om