De blev årets Hedersgarpe

När Garpedagen gick av stapeln under söndagen bjöds det på något för alla. Modevisning, musikunderhållning, hattparad och utomhusbio stod på schemat. Även årets hedersgarpe utsågs.

Gamleby biografförening tilldelades  årets Hedersgarpe. De har under de senaste fem åren arrangerat Gamleby filmfestival.

Gamleby biografförening tilldelades årets Hedersgarpe. De har under de senaste fem åren arrangerat Gamleby filmfestival.

Foto: Filip Gustafsson

Gamleby2018-08-19 19:00

Dagen inleddes med en bingopromenad med start från Unos Park. Därefter bjöds det på en ekumenisk gudstjänst och musikunderhållning i form av musikgruppen Country Circus.

– Det här är något vi gör för att visa upp Gamleby och ha roligt tillsammans. Uppskattningsvis har det varit mellan två- och tretusen personer här under dagen, berättade Ola Berg, ordförande i Gamleby intresseförening, som tillsammans med lokala föreningar arrangerar Garpedagen..

Under eftermiddagen bjöds det på en talangparad med framtidens popstjärnor. Elvaåriga Saga Nordström från Gamleby tolkade låten "A thousand years". Därefter stod modevisning på schemat. Temat var second-hand och produkter från butiken Hand till hand visades upp på scenen.

Vid 16-tiden var det dags för det som många väntat på. Årets hedersgarpe skulle koras. Med motiveringen: "Att de genom ett fantastiskt arbete skolat in flera i filmbranschen samt givit Gamleby en egen filmfestival" tilldelades Gamleby biografförening det ärofyllda priset.

– Det var inte något vi räknade med, men det känns jätteroligt, berättade föreningens styrelse efter prisutdelningen.

Hur skulle ni beskriva ert arbete?

– Vi är en styrelse på tio personer som visar filmer på biografen. Vi har även arrangerat Gamleby filmfestival under de senaste fem åren, där vi bjuder in kända profiler och visar deras filmer. Under åren har vi bland annat haft Jonas Karlsson, Rolf Lassgård och Kjell Bergqvist.

Under dagen bjöd framtidens popstjärnor på  vacker musik. Här tolkar elvaåriga Saga Nordström Christina Perris "A Thousand Years".
Under dagen bjöd framtidens popstjärnor på vacker musik. Här tolkar elvaåriga Saga Nordström Christina Perris "A Thousand Years".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om