De gifter sig under bröllopsmässan

Vad kan vara mer romantiskt att ha med på en bröllopsmässa än ett riktigt brudpar? Så blir det också i Gamleby den 16 februari.

Carolina Grönqvist och Anette Karlsson planerar inför bröllopsmässan.

Carolina Grönqvist och Anette Karlsson planerar inför bröllopsmässan.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-02-03 10:00

Idén att anordna en fest- och bröllopsmässa kom från Carolina Grönqvist på Ma-Fo festkläder. Hon tog kontakt med Svenska Kyrkan i pastoratet samt centrumledaren Anette Karlsson från Gamleby köpcentrum och tillsammans har de utformat arrangemanget.

– Vi tänkte en lokal mässa med lokala företag, för att visa vad vi har helt enkelt. Egentligen har vi allt man behöver för ett bröllop i närområdet, säger Carolina.

Ett 20-tal utställare intar centrum, där en rad lokala musiker bjuder på underhållning. Givetvis blir det också modevisning, med lokala modeller.

Kyrkans präster finns på plats för att svara på frågor. Det blir också flera tävlingar. Den som går i giftastankar kan få mycket inspiration, bland annat när det gäller dukning till festen.

Som avslutning blir det kärlekskonsert i kyrkan, med utställning av pastoratets brudkronor.

Men en höjdpunkt blir förstås eftermiddagens bröllop, mitt i centrum. Två personer har vunnit ett bröllop, sponsrat av lokala företag. Vilka som ska gifta sig, avslöjas först när det är dags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!