Det går fort på Storgatan i Gamleby

Två Gamlebybybor har vänt sig till kommunen för att försöka få ner hastigheten på Storgatan. Det är få som håller 30 kilometer i timmen.

Boende i Gamleby klagar över att 30-sträckan på Storgatan inte respekteras.

Boende i Gamleby klagar över att 30-sträckan på Storgatan inte respekteras.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-08-15 14:00

Det är inte första gången som boende i Gamleby klagar över att det går alldeles för fort på den aktuella gatan. Begränsningen om max 30 kilometer i timmen föregicks av namnlistor, men trots detta är det fortfarande många bilister som håller en betydligt högre hastighet på sträckan i fråga.

– Jag förstår att kommunen inte kan bygga bort allt, men det vore jättebra med ett farthinder, säger en man som vi har pratat med.

Han tillägger raskt att han är medveten om att det kan bli problem för chaufförerna med dessa farthinder, men något behöver göras. Intill Storgatan ligger också en skola, så det är många barn som passerar där.

Vid torget i Gamleby har två farthinder satts upp, något som har tvingat ner hastigheten ordentligt.

Förutom höga hastigheter, är mannen och kvinnan som skrivit till kommunen också oroliga över vad som håller på att hända med deras hus.

– Det blir väldigt mycket vibrationer av bussar och lastbilar. Jag har noterat flera nya sättningar, sprickor i fasaden samt att putsen lossnar i källartaket, säger mannen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!