Här är tjejerna som driver eget hundspa

Fyra tjejer på gymnasiet driver Gamleby hundspa på sin fritid. Det har gett dem värdefulla kunskaper när de i framtiden ska jobba på klinik.

Julia Carlsson, Tilde Wärn och Elin Wallentinsson med hundarna Zikkan och Karamell i lokalen hos Gamleby hundspa på Gamlebygymnasiet.

Julia Carlsson, Tilde Wärn och Elin Wallentinsson med hundarna Zikkan och Karamell i lokalen hos Gamleby hundspa på Gamlebygymnasiet.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-03-10 10:00

Gamleby hundspa drivs av Julia Carlsson från Öland, Tilde Wärn och Elin Wallentinsson från Åtvidaberg och Frida Fransson från Järnforsen, men Frida var inte där, när vi hälsade på.

Eleverna berättar att det hela började som ett projekt inom entreprenörskapen för ungefär ett år sedan. Efter det har de fortsatt med verksamheten på sin fritid.

De läser alla på utbildningen i djursjukvård på Gamlebygymnasiet och tycker att de har haft stor nytta av sina erfarenheter från hundspat, när de nu har varit ute på praktik.

– Det är väldigt bra för oss som ska jobba som djurvårdare på klinik i framtiden. Klipp, bad och kloklipp är sådant som vi får göra då också, så det är bra att träna på, säger Tilde.

– Det är också bra att träffa olika hundar, säger Julia.

– Och olika ägare, tillägger Tilde.

Vad gör de då i sitt hundspa? Ja, förutom att bada hundarna, är det många ägare som vill ha hjälp med päls- och kloklipp av sina fyrfota vänner. Vissa hundar har mycket päls att klippa, medan andra kanske bara behöver få en liten ansning av pälsen på tassarna.

Gamleby hundspa har öppet två kvällar i veckan och antalet hundar brukar ligga mellan två och fyra per vecka. När det var varmt var det många som ville ha hjälp med att klippa hundarnas pälsar. Så är det även nu när det är lerigt ute, om det är långhåriga hundar.

Verksamheten vid Gamleby hundspa pågår terminen ut.

Elin Wallentinsson och Tilde Wärn badar blandrashunden Karamell.
Elin Wallentinsson och Tilde Wärn badar blandrashunden Karamell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om