Jörgen håller en konstskola på lovet

I kulturhuset anordnar Jörgen Bergström en konstskola för barn och ungdomar varje lördag. Under jullovet trappades tempot upp och alla jullovslediga elever fick möjlighet att tillsammans skapa en egen utställning.

Jörgen Bergström tillsammans med utställningens yngsta konstnär, sjuåriga Felicia Bech. Under lördagen ställde de ut i kulturhuset i Gamleby.

Jörgen Bergström tillsammans med utställningens yngsta konstnär, sjuåriga Felicia Bech. Under lördagen ställde de ut i kulturhuset i Gamleby.

Foto: Filip Gustafsson

Gamleby2018-12-30 18:00

Längs med väggarna i det anrika kulturhuset hänger målningar i flera olika stilar och former. Under jullovet håller nämligen kulturhuset öppet för alla jullovslediga barn och ungdomar. Initiativtagare är Jörgen Bergström från kulturföreningen Ting för alla som driver kulturhuset.

– Vi har öppet varje dag under lovet och alla är välkomna. Det är väldigt fint att skapa tillsammans, säger han.

Deltagarna får testa sina kunskaper i att teckna, måla och skulptera. Och intresset har varit högt.

– Första dagarna var det väldigt mycket smågrupper, jag hann knappt med att hjälpa alla. Men vi har haft väldigt roligt och jag hoppas att det blir återkommande för framtida lov.

Resultatet är utställningen "Sex konstnärer från Gamleby", som hade premiär under lördagen.

– Fast det kom två till så nu är det åtta, säger Jörgen och skrattar.

En av alla unga konstnärer som tagit sig till kulturhuset är tolvåriga Jefferson Bech.

– Just nu ritar jag en gubbe från tv-spelet Fortnite. Men det är ganska svårt, säger han.

– Jag tycker att det är roligt här, man får teckna och måla, fortsätter han.

Tolvåriga Jefferson Bech målar en karaktär från tv-spelet Fortnite. "Jag tycker att det är roligt här, man får teckna och måla, säger  han.
Tolvåriga Jefferson Bech målar en karaktär från tv-spelet Fortnite. "Jag tycker att det är roligt här, man får teckna och måla, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om