Julmarknaden som pågår i dagarna fem

Årets julmarknad i Gamleby köpcentrum har dragit i gång. Marknaden pågår i dagarna fem, till och med lördagen den 22 december.

Ingrid Gotin, Loftahammar, med några av sina alster.

Ingrid Gotin, Loftahammar, med några av sina alster.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-12-18 21:30

Marknaden består denna gång endast av ett fåtal knallar, som håller till på innertorget. Det varierar lite från dag till dag vilka som är där.

När marknaden öppnade på tisdagsförmiddagen fanns bara tre knallar på plats. En av dem var Kerstin Larsson från Boda gård utanför Överum, som sålde björksavsglögg. Hon tillverkar också sirap av fläderblommor. Då gör hon först en flädersaft på vanligt sätt.

– Sedan reducerar du ner den tills det blir en sirap, förklarar hon.

På bordet finns dessutom en laddning glutenfria toscakakor, som kunderna kan få smaka små bitar av.

En annan marknadsveteran är Ingrid Gotin från Loftahammar, som väver, virkar och stickar sina produkter. Det är halsdukar och sjalar, mössor och raggsockor, grytlappar och mjukisdjur.

– Jag tänkte vara här alla fem dagar som marknaden pågår. Om jag inte säljer slut förstås, säger hon.

Britt Stensson i Gamleby är en av dem som besöker marknaden under öppningsdagen. Hon berättar att hon har bott 17 år i Gamleby nu och trivs väldigt bra.

Vad är det bästa med Gamleby?

– Jag tycker att folk är så vänliga och hjälpsamma här.

Gudrun Leoo från Ytterby på Stora Askö, utanför Loftahammar, är också med och säljer på julmarknaden i Gamleby, tillsammans med maken Hans. De har egenfångad rökt sik, abborre och regnbågslax samt köpt laxfilé, som de själva har rökt.

Gudrun Leoo från Ytterby sålde fisk av olika slag.
Gudrun Leoo från Ytterby sålde fisk av olika slag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!