Larm om olycka mellan personbil och motorcykel

Ett larm om trafikolycka med flera fordon har inkommit till SOS Alarm.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: TT

Gamleby2022-06-05 14:34

Larmet inkom klockan 13.57. 

Det ska ha skett på E22 söder om Gamleby. En personbil och motorcykel ska vara inblandad. Olyckan ska ha skett i norrgående riktning. 

SOS Pressjour berättar att räddningstjänst och en ambulans kommit till olycksplatsen och att ytterligare en ambulans är på väg. 

Enligt Trafikverkets hemsida så ska olyckan ha stor påverkan på trafiken i övrigt. 

Uppdatering 14.25:

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att en person just nu undersöks av ambulanspersonal som är på plats. Personen ska vara vaken och talbar. Polis har just anlänt till platsen. 

Uppdatering 14.55:

Enligt räddningstjänstens ledningsoperatör är det tre personer som varit inblandade i olyckan, varav två färdats på motorcykeln och en i personbil. Personbilsföraren ska vara oskadd. En av personerna på motorcykeln har förts till sjukhus med ambulans. 

Räddningstjänsten har lämnat platsen. 

Trafikverkets senaste prognos är att trafiken kommer att påverkas fram till 15.30

Uppdatering 15.40:

Rikard Lundqvist på Polisens ledningscentral berättar att det är passageraren på motorcykeln som fått åka till sjukhus med ambulans. Polis har varit på plats och har utfärdat böter till föraren av motorcykeln, med anledning av att han inte ska ha hållit avstånd till fordonet framför. 

Uppdatering 18.15:

Den person som vi tidigare rapporterat förts till sjukhus efter olyckan, är enligt bulletin från Västerviks sjukhus, en kvinna i 60-årsåldern. Hon har fått lindriga skador men inte behövts läggas in på sjukhus. 

Artikeln kan komma att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!