Lena Maria sjunger i Gamleby

Lena Maria Vendelius, tidigare Klingvall, är en av de medverkande när det är Rosa lördag i Gamleby köpcentrum den 27 oktober.

Lena Maria Vendelius, tidigare Klingvall, kommer till Gamleby den 27 oktober.

Lena Maria Vendelius, tidigare Klingvall, kommer till Gamleby den 27 oktober.

Foto: Ellen Nielsen Kindstrand/arkiv

Gamleby2018-10-21 21:00

Rosa lördagen är förstås en del av Cancerfondens kampanj Rosa bandet, som varje år vid den här tiden samlar in pengar till forskning om bröstcancer.

Gamleby köpcentrum har varit med i evenemanget i flera år. Butikerna har olika erbjudanden och det säljs även varor till stöd för kampanjen.

Bröstcancerföreningen Blåkulla, där bland andra Gerd Brodin är aktiv, kommer att finnas på plats för att sälja rosa band samt lotter till ett lotteri. De visar också peruker, bröstproteser, underkläder och specialkläder.

Prostataföreningen berättar om sin verksamhet.

Föreningen Himlen är överskattad säljer sina produkter till stöd för människor som har drabbats av cancer.

På förmiddagen anordnas en föreläsning med cancerforskaren Mikael Sigvardsson. Senare blir det musikunderhållning med Lena Maria Vendelius, tidigare Klingvall, en svensk kristen sångerska, mun- och fotmålande konstnär och talare.

Lena Maria har dessutom varit en framgångsrik simmare inom parasport, det som tidigare kallades handikappidrott. Hon är inbjuden till Gamleby av Hagakyrkan, där hon har ytterligare en konsert senare under dagen. Konserten på centrum sker i samarbete med Svenska Kyrkan och studieförbundet Bilda.

– Jag tror att det här kan bli riktigt bra, säger centrumledaren i Gamleby, Anette Karlsson.

Hon berättar också att det blir en lokal konferencier denna dag, Gunnar "Skruven" Nilsson från Gamleby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!