Lokal regissör på den internationella arenan

Regissörsdrömmen går i uppfyllelse när Gamlebysonens minidokumentär går upp på vita duken internationellt.

Internationell premiär. Här har vi trion som i sommar ska visa upp sin minidokumentär på den internationella filmarenan. Från vänster: Viktor Merell, Marcus Ljung och Max Karlsson.

Internationell premiär. Här har vi trion som i sommar ska visa upp sin minidokumentär på den internationella filmarenan. Från vänster: Viktor Merell, Marcus Ljung och Max Karlsson.

Foto: Privat

Gamleby2019-07-16 09:00

Som en del i sitt examensarbete vid Linnéuniversitet gav Viktor Merell, ursprungligen från Gamleby, och hans två klasskamrater, Max Karlsson och Marcus Ljung, sig ut på en dokumentärresa längs Sveriges vägar. Trion har samarbetat med filmproduktionens olika delar och Viktor Merell står som producent för dokumentären. Nu, nästan ett år efter den färdigklippts, så kommer dokumentären visas på två internationella filmfestivaler. Nu i veckan bär det av till Island för Iceland Documentary Film Festival och i augusti väntar Scandinavian Film Festival i Helsingfors.

– Vi är ett kompakt team som jobbat med den här produktionen. Vi har alla strävat mot samma mål och haft det roligt i arbetet. Sen har det varit mycket hårt jobb också, vi jobbade i princip dygnet runt med filmen i ett halvårs tid, säger Viktor.

Kan du berätta lite om dokumentären?

– Ja, dokumentären heter Caravan Dreaming och i den får vi följa två personer som ger sig ut på vägarna för att se hur långt de kan få lifta med sin gyllene husvagn, säger Viktor Merell.

Viktor Merell fortsätter med att berätta att inspirationen till dokumentären kom ganska spontant då han och hans vänner bestämde sig för att haka på liftparet så fort de nåtts om nyheten kring parets projekt. Den ursprungliga handlingen för filmen var tänkt att följa liftarnas äventyr i jakten på den svenska välviljan längs landsvägarna. Snart tog handlingen en annan väg och i slutändan kretsar dokumentären mycket kring liftarnas relation till varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!