Mycket är på gång i parken

Gamleby Folkpark rivstartar det nya året med lokala bandet Waggarnz. En nyhet längre fram är att hälsomässan breddas med mer hantverk.

Några av de engagerade från föreningen Gamleby Folkpark. Från vänster: Elsy Söderberg, ordförande Sanne Swahn, Ruth Piatek-Wallin och Lotta Lindhe.

Några av de engagerade från föreningen Gamleby Folkpark. Från vänster: Elsy Söderberg, ordförande Sanne Swahn, Ruth Piatek-Wallin och Lotta Lindhe.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-01-04 15:00

Waggarn and the Cruisers, "Waggarnz", spelar på Skyttepaviljongen i Gamleby Folkpark den 2 februari på årets första pubkväll.

Sanne Swahn och de andra från föreningen Gamleby Folkpark hoppas på en riktigt bra start för jubileumsåret i och med den här spelningen.

– Här i Gamleby kommer folk när det är Waggarnz, konstaterar Elsy Söderberg.

Att det i år är 70-årsjubileum för parken, firas i maj med något för såväl stora som små, men det evenemanget är inte klart än. Detsamma gäller för årets barnprogram och eventuella konserter, där arrangören inväntar de kulturdagar som Folkets Hus & Parker anordnar i januari. Då presenteras olika evenemang.

Klart är däremot de flesta av årets danser. Först ut är Casanovas och Sannex, som bjuder på non-stop-dans den 11 maj. Den 31 maj kommer Titanix från Valdemarsvik. Highlights spelar upp till dans den 2 augusti och Callinaz (– premiär i parken!) den 9 augusti. Den 30 augusti kommer Casanovas tillbaka.

– Sedan har vi ändrat danstiderna överlag. I stället för att sluta klockan 01, slutar vi klockan 24, för då börjar folk ändå dra sig hemåt. I och med det börjar vi en timme tidigare också, säger Sanne Swahn.

Hälso- och skönhetsmässan breddas med mer hantverk. Ett 20-tal utställare medverkar i paviljongen den 2 mars.

Mopedrallyt är i år den 4 maj. Rallyt utgår från folkparken, där det också blir loppis.

– Det finns även planer på att ha bilträffar sista torsdagen i varje månad med start i maj, säger Sanne Swahn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!