Nya framtidsplaner för tomt vid värmeverket

Ägaren till tomten vid värmeverket i Gamleby har ändrat sina planer för marken. Bland de nya idéerna finns en mack och ett matställe.

Företaget som äger tomten har ändrat inriktning och satsar nu på fiber.

Företaget som äger tomten har ändrat inriktning och satsar nu på fiber.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-10-25 05:00

I februari förra året berättade vi att det fanns långt gångna planer på att bygga kontor, verkstad, tvätthall och en stor utställningsdel på tomten.

Det var Thorbjörn Svensson, delägare i aktiebolaget Gamleby Mark & Bygg, som redogjorde för sina planer för den drygt en hektar stora tomten mellan E22 och värmeverket i Gamleby.

I utställningsdelen var det tanken att kunderna skulle kunna titta och känna på olika sorters sten till murar och plattor, samt diverse material till altaner.

Men sedan dess har företaget både bytt namn och ändrat inriktning.

Boris Kulas är tillförordnad vd för det nya bolaget, Auterra Infrastructure.

– Det är inte längre ett byggföretag, utan mer inriktat på fiber på landsbygden, säger han.

Vad det ska bli på den aktuella tomten vid värmeverket, kan han inte svara på än, men de ska inte bygga ett kontor till sig själva där i alla fall.

Under arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Gamleby har det framkommit flera synpunkter från privatpersoner på utformningen av den mellersta infarten och trafikplatsen vid E22.

Bland önskemålen i dessa yttranden finns snabbmatställe och bensinmack.

Motiveringen är att det är ont om sådant längs E22 mellan Oskarshamn och Söderköping.

Thorbjörn Svensson, som äger en tredjedel av bolaget Auterra Infrastructure, är inne på samma linje.

– En mack är vi sugna på, och matställe, säger han.

Han skulle också gärna se någon typ av tvättanläggning, kanske en självtvätt, på tomten. Inget är klart än, men det finns ambitioner. En viktig tanke är att det ska vara något som allmänheten har nytta av.

Det är oklart vad det kommer att bli på tomten mellan E22 och värmeverket i Gamleby, men något kontor till ägarföretaget blir det i alla fall inte.
Det är oklart vad det kommer att bli på tomten mellan E22 och värmeverket i Gamleby, men något kontor till ägarföretaget blir det i alla fall inte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om