Nya kommunalrådet grillad av Gamleby PRO

Dan Nilsson (S), nytt kommunalråd för Västerviks kommun, fick många frågor att svara på, när han besökte Gamleby PRO på onsdagen.

Medlemmarna i Gamleby PRO hade många frågor att ställa till nya kommunalrådet, när han gästade Åby herrgård.

Medlemmarna i Gamleby PRO hade många frågor att ställa till nya kommunalrådet, när han gästade Åby herrgård.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-09-26 22:00

Det var en samling debattglada pensionärer som hade samlats i Åby herrgård på onsdagseftermiddagen, där nytillträdda kommunalrådet Dan Nilsson var inbjuden som talare.

Dan Nilsson, som är 42 år, växte upp i Oxebo och gick i Odensvi skola. Högstadietiden tillbringades på Åbyskolan i Gamleby.

Under timmen hos PRO diskuterades bland annat förhållandet landsbygd kontra stad i vår kommun. Nilsson nämnde en del som gjorts, men tillade också att mycket återstod.

– Det finns väldigt mycket att göra för att hela kommunen ska leva. Vi vill fortsätta det arbetet. Man kan inte klara utvecklingen genom att bara satsa i staden, utan man måste få med hela kommunen.

En fråga gällde de nya infarter som diskuterats, både till Västervik och till Gamleby. Där ligger infarten till Gamleby längre fram i tiden än den till Västervik, men finansieringen återstår att lösa i Västervik.

– Visst skulle man kunna bygga den, men jag tycker inte att det är rimligt att kommunen tar hela kostnaden. Vi kommer att få ta en stor del, men inte hela, sa Dan Nilsson.

Sjukvården diskuterades också, bland annat vårdcentralen i Överum, som Nilsson "långt ifrån" har gett upp om. Han hoppas att nybygget i Gamleby kan bli en nystart som även kommer Överum till del.

Dan Nilsson fick slutligen kommentera valresultatet. I det sammanhanget kom han in på alla de flyktingar som kommunen tagit emot. Han tycker att det är fel att bara fokusera på vad det kostar att ta emot dem, när kommunen behöver fler invånare:

– Många som kommit hit är inte analfabeter, utan högutbildade. Jag tror att man rent ekonomiskt kan tjäna på det.

Dan Nilsson (S) berättade om sina visioner och svarade på frågor.
Dan Nilsson (S) berättade om sina visioner och svarade på frågor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!