Späckat schema på galleriet

Redan i fjol var det rekordmånga utställningar hos arrangerande Tjustbygdens Konstförening i Gamleby, men i år blir det ännu fler.

Tord Hjukström är en välkänd lokal konstnär, som också ställer ut i Gamleby.

Tord Hjukström är en välkänd lokal konstnär, som också ställer ut i Gamleby.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-01-07 21:00

Konstföreningen ligger in en högre växel, skrev vi förra året, då programmet bestod av elva utställningar och tre föreläsningar. Men i år blir det 14 utställningar och tre föreläsningar.

– Det roliga är att vi nu har fått så många medlemmar att konstnärerna har börjat höra av sig och ber att få komma hit, säger Björn Gunnarsson.

Han är ordförande för konstföreningen, som har närmare 550 enskilda medlemmar samt ett 40-tal förenings- och företagsandelar.

Först ut av årets utställare är fotografen Lennart Dunmar från Gamleby, som ställer ut den 19 januari–2 februari. Efter honom kommer den första av två inplanerade utställningar med konst från fjärran land, där en av utställarna är Morteza Ahmadi, som vi tidigare skrivit om.

I mars blir det vårsalong med fem utställare: Mats Jonasson, Sverker Strand, Bertil Arlert, Björn Löwgren och Katarina Qvarnström-Löwgren.

Nästa utställning efter vårsalongen handlar om möte mellan tekniker. Då visas konst av Therese Renåker, Sissi Karlsson, Tord Hjukström och Charlotta Björnsdotter.

Under maj månad arrangeras en utställning med rubriken Östgötakonstnärer, som följs av ytterligare konst från fjärrran land, innan den populära utställningen med konst av barn och barnbarn återkommer.

Bland höstens utställningar kan nämnas höstsalongen med lokala konstnärer och inbjudna gäster samt en minnesutställning med verk av Lennart Frisk.

Det blir också tre föreläsningar, som alla hålls på Gamleby folkhögskola. Då berättar bland annat Richard Thunér om livet som antikhandlare och Li Pamp om morgondagens antikviteter.

Morteza Ahmadi ställde ut på Centrumgalleriet i Gamleby även i fjol.
Morteza Ahmadi ställde ut på Centrumgalleriet i Gamleby även i fjol.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!