Tafsade på kvinna och skallade en bekant

Nu har domen fallit för den man som stått åtalad för en rad brott som skedde en dag i början av maj.

Kalmar tingsrätt dömer man till fem månaders fängelse.

Kalmar tingsrätt dömer man till fem månaders fängelse.

Foto: Arkiv

Gamleby2018-06-13 08:00

Mannen, som är i 20-årsåldern, ska enligt åtalet bland annat ha stulit en mobiltelefon, tafsat på en kvinna, hotat en man, skallat en bekant, hotat en tjänsteman och varit narkotikapåverkad. Allt detta ska ha skett den 2 maj i och omkring Gamleby centrum. Kalmar tingsrätt har nu dömt mannen till fem månaders fängelse för sju av de totalt nio åtalspunkterna. Det han dömdes för är: misshandel, övergrepp i rättsak, stöld, våldsamt motstånd, sexuellt ofredande, olaga hot och ringa narkotikabrott.

Enligt domen har mannen varken kunnat erkänna eller förneka brott eftersom han saknar minnesbilder av dagen. Flera personer har dock vittnat som tingsrätten bedömer som trovärdiga.

Mannen är dömd för liknande brott 2016. Då menade frivården att mannens förhållande till alkohol och psykiska mående var en riskfaktor. Men något förslag på frivårdspåföljd fanns inte. Kalmar tingsrätt gör bedömningen att det inte kan bli någon annan påföljd än fängelse. Då tingsrätten ser en risk för fortsatt brottslighet ska mannen stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!