Ungt par gör sitt drömprojekt – på sin egen bakgård

Ninni Modig och Eric Grönqvist har stora planer. De planerar att starta ett hunddagis med tillhörande hundspa. Bygglovet har precis blivit godkänt.

"Det viktigaste är att hundarna mår bra och trivs", säger Ninni Modig om hennes och Eric Grönqvists framtida hunddagis.

"Det viktigaste är att hundarna mår bra och trivs", säger Ninni Modig om hennes och Eric Grönqvists framtida hunddagis.

Foto: Ellinor Ljung

Gamleby2021-04-05 14:00

– Jag har haft idén sedan jag var liten, berättar Ninni Modig, som alltid haft ett starkt hundintresse.

Hon har lagom avslutat sin utbildning till hunddagis- och hundpensionatföreståndare. Tillsammans med sin sambo Eric Grönqvist tänker hon nu öppna eget, i deras trädgård där de bor en bit norr om Gamleby. Hon har sagt upp sig från jobbet som vikarie på Åbyängskolan, och ska nu helhjärtat satsa på sin dröm.

undefined
Ninni Modig är uppvuxen med hundar runt omkring sig.

– Vi gjorde en intressekoll innan vi bestämde oss. Det är flera stycken som redan nu har sagt att de vill ha sin hund här när vi öppnar, berättar Ninni, som säger att efterfrågan på ett hunddagis har varit hög i Gamleby sedan länge.

De börjar med att ta emot upp till 10 hundar. Ninni kommer jobba med djuren, medan Eric, som även arbetar som elektriker, ska hålla ordning på bokföring och ekonomi. Målet är att öppna i sommar.

Men först ska själva hunddagiset byggas. Byggnaden kommer att rymma 6 hundboxar, med utrymme för en avdelning som de benämner som hundspa. Tanken är att man ska kunna bada, klippa och göra hunden fin där, och att hundspat ska kunna hyras separat. Bygget står de i huvudsak själva för.

undefined
Eric Grönqvist och Ninni Modig, tillsammans med sina hundar Aslan och Zacke.

Behovet av hundpassning har minskat på sina ställen då många arbetar hemma under pandemin. Hur ser ni på det?

– Givetvis är pandemin är orosmoment. Dock tror jag att många kommer behöva hjälp med sin hund trots detta. Hundägandet har ökat lavinartat nu till följd av pandemin och jag tror att hjälpbehovet kommer öka, säger Eric.

Eric visar ritningarna till hundhuset, som blir 7 gånger 13 meter.
Eric visar ritningarna till hundhuset, som blir 7 gånger 13 meter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!