Gott om ledare hos Kisascouterna

När Kisa scoutkår snart firar 100 år har de fler vuxna ledare än på mycket länge. Det konstaterar den nyss omvalde ordföranden Fredrik Larsson.

17 april 2019 19:30

– Allt arbete i scouterna är helt ideellt och att vuxna väljer att lägga sin fritid på scouting är helt avgörande. Det gör att vi kan erbjuda flera barn riktigt bra fritidsaktiviteter, berättar han.

Året som gick var händelserikt för kåren. Förutom barngrupper och sommarläger arrangerades utbildningar och Valborgsfirande, dessutom startades ett projekt för att bygga upp ett aktivitetsprogram i syfte att Kisascouterna ska lära sig mer om de globala hållbarhetsmålen och vad de själva kan göra för att bidra.

– Det händer mycket i föreningen och hos scouterna får du uppleva äventyr och träffa nya kompisar. Det är väldigt roligt att så många i Kisa fortsätter att upptäcka det. Jag tror att det är ett tecken på att vi gör bra saker som uppskattas i bygden, säger ordföranden.

Efter föreningens årsmöte den tredje april består scoutkårens styrelse av, förutom ordföranden, också Jannice Hermansson Bouvin, Björn Wallroth, Carl-Henrik Nilsson, Moa Hoffstedt och Evelina Lindh. Cissi Elvin och Kristina Nilsson avtackades båda för sina styrelseuppdrag och ett flertal hederutmärkelser delades ut, bland annat till ledarna Anders Hermansson Bouvin, Karin Löfving och Björn Wallroth.

– Årsmötet innehöll också en framåtblick. 2021 fyller Kisa scoutkår 100 år. Vi diskuterade hur man kan planera firandet, och det saknades inte idéer, men vi får se vad vi kommer att realisera, avslutar ordförande Fredrik Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson