Ägarbyte på anrika konditoriet

Efter 42 år som konditor på Stigs Konditori stämplar ägaren Tomas Andersson ut för gott. På måndag tar Caroline Levin och dottern Beatrice Levin Eriksson över verksamheten.

Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson tar över Stigs Konditori i Gullringen från Tomas Andersson.

Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson tar över Stigs Konditori i Gullringen från Tomas Andersson.

Foto: Magnus Strömsten

Gullringen2019-03-29 14:09

Det familjeägda konditoriet har funnits i Gullringen sedan 1930-talet och drivits av tre generationer.

– Min farmor och farfar startade verksamheten här på 1930-talet och hade då även ett café inne i Vimmerby. 1952 tog min mamma Ing-Britt och pappa Stig över. Jag började jobba för dem på 1970-talet och 1990 tog jag och min fru Harriette över, säger Tomas Andersson.

På måndag tar den eran slut, men verksamheten fortsätter ändå tack vare att Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson kliver in som nya ägare.

– Jag har haft tankar på att sluta en längre tid och nu är det dags. Det känns väldigt skönt att kunna lämna över till nya lokala krafter med stor erfarenhet, säger Tomas Andersson som inte är riktigt redo att kalla sig pensionär än.

– Jag har jobbat sex dagar i veckan hela tiden i princip så jag har ju lite kompledighet att ta ut för alla lördagar som jag jobbat genom åren. Sedan måste jag ju ha lite semester också, men jag har sagt att om det kör ihop sig för de nya ägarna kan de bara ringa och be om hjälp, säger Tomas Andersson.

De nya ägarna Caroline och Beatrice beskriver satsningen som lite av en dröm som går i uppfyllelse.

– Vi fick reda på att fastigheten som konditoriet ligger i var till salu och även att verksamheten kunde gå att köpa. Det har länge varit en dröm för oss att få ta över och föra traditionen med Stigs Konditori vidare, säger Beatrice Levin Eriksson som ska flytta in i huset med sin sambo och driva konditoriet med sin mor Caroline som har 30 års erfarenhet som konditor.

– De senaste 15 åren har jag jobbat på Stjernbergs i Mariannelund som konditor och jag har faktiskt varit en sejour på Stigs Konditori också för länge sedan, säger Caroline Levin.

– Vi har jobbat tillsammans med Tomas sedan nyår och jag har lärt mig alla hemliga recept och knep från grunden så man kommer fortsatt att kunna äta den äkta Gullringssemlan hos oss. Visst är det en viss press att semlan utsetts till Sveriges godaste två år i rad, men vi siktar förstås på att lyckas med det igen nästa år, säger Caroline Levin.

För konditoriets kunder kommer ägarbytet inte innebära några stora förändringar utan det mesta kommer att vara sig likt.

– Vi är måna om att föra traditionen vidare med den mysiga lokalen och det hembakade brödet, säger Beatrice Levin Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!