Är Gullringensemlorna bäst i landet i år också?

Röstningen i tävlingen om Sveriges bästa semlor pågår för fullt. Stigs konditori i Gullringen tog hem totalsegern i fjol och är med i toppstriden även i år. ”Kul att vi är med”, säger Tomas Andersson.

Semlor från Gullringen utsågs till Sveriges bästa 2018. Nu återstår att se hur det går i år.

Semlor från Gullringen utsågs till Sveriges bästa 2018. Nu återstår att se hur det går i år.

Foto: Dennis Petersson

Gullringen2019-02-05 15:00

Drygt 2 400 konditorier i Sverige var med i Arlas tävling ”Stans bästa semla” i fjol, där svenskarna fick rösta fram den allra godaste fettisdagsbullen. Utöver vinnare i landets tio största städer utsågs Stigs konditori till totalsegrare, med flest röster av alla.

I årets pågående tävling ligger semlorna från Gullringen på sjätte plats, men mycket kan hända fram till 5 mars, när röstningen avslutas.

– Det är roligt att vi är med över huvud taget. Tänk dig ett kondis i Vasastan i Stockholm, där man har ett upptagningsområde på kanske 30 000–40 000 personer. I Gullringen bor det 400–500, säger Tomas Andersson.

Men vad är hemligheten bakom era framgångar?

– Jag har ingen aning. Kanske att vi inte koncentrerar oss på annat än att göra riktigt goda, klassiska semlor. Det är samma sak som med Janssons, vill man ha en Janssons frestelse är man sugen på ansjovis, lök och grädde. Inte paprika och jalapeno. Men visst, man kan få en semla med vaniljkräm eller hallonsylt istället för mandelmassa, om man nu skulle vilja det.

Vad säger magkänslan, hur går det i år?

– Jag har svårt att tro att alla som var så vänliga och röstade på oss i fjol ska ta sig tid även i år, jag är tacksam att vi är med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om