"Att återbruk ligger i tiden har vi märkt"

Kreativiteten i Gullringens hantverksklubb får skjuts inför marknaden. ”Det finns hur mycket idéer som helst”, säger Gun-Mari Henriksson.

Gullringen 7 november 2019 20:00

Rytmiskt dunk från vävstolar, stickprat, papperspyssel. Varje onsdag lyser flitens lampa till sorlet från kollektiv skaparlust i biblioteks- och hantverkshuset i Gullringen. De som vet när det serveras fika brukar komma förbi, just då.

– Det här är en väldigt social grej. Vi har kul ihop och det är bra att det är verksamhet i lokalen, säger Margareta Nilsson, ordförande i klubben som firar 15 år i år.

 

Till den årliga hantverksmarknaden bjuder man in andra lokala hantverkare. Till årets upplaga, 23-24 november, blir det blandat utbud av olika material och tekniker och även bakat. Klubbens medlemmar jobbar med olika textilhantverk, papper, betong, näver – och har ett välfyllt förråd med material som folk skänkt.

 

Vävningen är viktig. ”Men vi är en hantverksklubb, ingen vävklubb”, poängterar Gun-Mari Henriksson, som har huvudet fullt av idéer och visar en panelgardin har fått nytt liv som förkläde, med matchande grytlappar.

– Att återbruk ligger i tiden har vi märkt de senaste åren, nu är det verkligen accepterat att ta tillvara saker. Men återbruk har vi alltid hållit på med, säger Solveig Zeilon, kassör.

Är det här något bara för daglediga pensionärer?

– Nej, de flesta av oss är det, men vi har aktiva deltagare som jobbar skift och gärna kommer hit när det finns möjlighet. Och till hantverksmarknaden hoppas vi att skolan bidrar med alster, som de brukar ibland. Det är hela ortens marknad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa