"Att komma hit är en mysig tradition"

Amna Zayane och Theo Gustafsson, år 4 Brännebro skola, har redan sålt slut på massor av hembakat. Men glögg och pepparkaka finns kvar och Marianne Nilsson passar på att köpa.
Amna Zayane och Theo Gustafsson, år 4 Brännebro skola, har redan sålt slut på massor av hembakat. Men glögg och pepparkaka finns kvar och Marianne Nilsson passar på att köpa.

Julen närmar sig och julmarknaderna avlöser varandra. I helgen var det dags för den årliga jul- och hantverksmarknaden i Gullringen.

Gullringen 25 november 2019 08:00

Vävt och stickat, återbruk och smycken – och en massa godsaker. På jul-och hantverksmarknaden i biblioteks- och hantverkshuset i Gullringen var utbudet blandat.

– Det här är inte minst en social grej, det är härligt att komma ut och träffa folk, säger Ulla Nilsson från Flaka, som tagit hem både SM och titeln Ostkakemästarnas mästare och givetvis sålde sina berömda ostkakor och bakverk.

Gullringens hantverksklubb firar 15 år i år och hantverksmarknaden är lika gammal. Två dagar och lokalproducerat är konceptet och trots gråvädret var det en lagom ström med besökare strax efter att marknaden öppnat på lördagen.

Bland försäljarna fanns även elever från år 2 och år 4 på Brännebro skola.

– Det har gått bra, tycker jag. Vi har sålt kryddor till 12 personer nu, säger Maja Zayane som tillsammans med kompisen Alice Eklund gjorde affärer på marknaden för att få in pengar till klasskassan.

De lite äldre kompisarna som går i fyran sålde hembakat.

– Det mesta är redan slut. Nu har vi bara en sockerkaka kvar, och så glögg och pepparkaka, säger Theo Gustafsson.

Guldsmed Louise Nilsson från Linköping har varit med på marknaden sedan hon gick guldsmedsgymnasiet och drev UF-företag.   

– Jag är uppvuxen i Örsåsa och min farmor är engagerad i den här marknaden. Att komma hit är en mysig tradition, jag får möjlighet att visa upp en del av det jag gör och får komma hem och träffa alla. Det är verkligen inget jag vill missa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa