Därför har spaden inte satts i marken

Grävstarten av den planerade nya gång- och cykelvägen i Gullringen dröjer ytterligare. ”Jag kan inte ge något exakt datum när det drar igång”, säger ordföranden för Kultur- och fritidsutskottet, Ola Gustavsson (KD).

Det är röjt och klart intill Storgatan i Gullringen, men än är det oklart när man kan  sätta spaden i marken för att dra igång grävarbetet med den nya gång- och cykelvägen.

Det är röjt och klart intill Storgatan i Gullringen, men än är det oklart när man kan sätta spaden i marken för att dra igång grävarbetet med den nya gång- och cykelvägen.

Foto: Micael Rundberg

Gullringen2019-06-21 07:00

Sedan mitten av 2000-talet har både föräldrar och Gullringens bygdeförening uppvaktat Vimmerby kommun med en önskan om att få till en säkrare väg för gång- och cykeltrafikanten på genomfartsleden i Gullringen.

Det politiska beslutet är taget, pengar finns budgeterade, området är avverkat från skog och 1 april förvärvade kommunen marken av den dåvarande markägaren.

Grävarbetena var planerade att inledas under våren men ännu är inte spaden i marken och Ola Gustavsson (KD), ordföranden för Kultur- och fritidsutskottet i Vimmerby, kan inte ge något besked om när byggstart kan förväntas ske.

– Målet var ju innan sommaren, men så blir det inte. Något exakt datum kan jag dock inte ge, säger han.

Gatuchef Andreas Horste berättar att kommunen har kommit överens med Trafikverket om gränssnitt.

– Dessutom har en geoteknisk undersökning av marken utförts av SWECO och vi väntar på rapporten för fastläggande av tidsplan. Markprover görs för att kunna projektera utförandet på rätt sätt. Det här är ett område med både vatten- och torvproblematik, och vi behöver säkerhetsställa markförhållandena innan vi börjar, säger Horste

Då det dyker upp många frågor kring projektet har kommunen beslutat att låta sätta upp en informationsskylt på platsen.

– Den kommer upp när vi har fastställt tidsplanen efter den geotekniska rapporten, inom någon vecka, säger Andreas Horste.

Andreas Horste är gatuchef på Vimmerby kommun.
Andreas Horste är gatuchef på Vimmerby kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om