Därför ville Micce skrika rakt ut: "Största som hänt"

Stockholms Stad har sagt ja till Micce Rylanders nya konstprojekt, som filmats av Matz Eklund. "Jag skrek rakt ut", säger konstnären själv.

Micce Rylander, boende i Gullringen, har engagerats i Stockholms Stads nya konstprojekt. "Det här är det största som hänt i min konstkarriär", säger han.

Micce Rylander, boende i Gullringen, har engagerats i Stockholms Stads nya konstprojekt. "Det här är det största som hänt i min konstkarriär", säger han.

Foto: Micce Rylander

Gullringen2021-04-06 19:45

Vad döljer sig då bakom uppgiften att Stockholms Stad involverat Micce Rylander och flera andra samarbetspartners i ett nytt konstprojekt?

– Det kan jag inte berätta riktigt än, utan det dröjer lite. Stockholms Stad har fått ändra hela grejen på grund av pandemin, så det finns inga färdiga riktlinjer. Så snart vi får berättar vi mer, säger Micce Rylander hemlighetsfullt.

– Men, tillägger han, jag kan säga så mycket att det är någonting helt annat än vad jag är van att göra även om det fortfarande är konst – och eftersom även "Mazze" är med är det också filmat och det är nytt.

undefined
Nymålat, om än inte för Stockholms Stads konstprojekt utan den är en del av Öppen ateljé mitt i Trollskogen vid Kalmar läns högsta vattenfall. "Tavlan är en hyllning till Joakim Thåström och heter "Nånting fastnar på mig", säger Micce Rylander.

Micce Rylander, som är skriven i Stockholm, men som numera bor i Gullringen som en följd av coronapandemin, säger sig vara hur stolt som helst över att ha blivit utvald.

– Jag skrek rakt ut när Stockholms Stad berättade att mitt konstverk kommer med. Det här är det största som hänt i min konstkarriär. Jag menar, Stockholm är ju störst. Och Stockholms Stad som aktör känns tungt. Så det här känns skitkul.

– Och att få det filmat av "Mazze" känns också väldigt kul och nytt, tillägger han.  

Dokumentärfilmaren Matz Eklund, från Björksebo, som bland annat gjort den Guldbaggenominerade ”Eva – en lyckost” och ”Vill du dansa”, har själv premiär på SVT den 15 april med sin sjunde dokumentär "Dom kallar oss Raggare".

– Micces konstprojekt var en utmaning, inte minst att få till ett ljud som gör att det blev känsla och spänning i filmen, säger Matz Eklund.

undefined
Konstverket "Lycka", inspirerad av kärlek, Småland och let's go, kommer visas på Micce Rylanders ateljévisning i Trollskogen vid länets högsta vattenfall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!