Nu går ugnen varm på Stigs Konditori i Gullringen

En vecka i våras tvingades familjen att stänga på grund av Covid-19. I övrigt har de hållit öppet som vanligt och i sommar hittade även turisterna tillbaka.

Caroline Levin fick ställa sig och baka mer efter första lunchrushen. Kan man få ett glas mjölk till?

Caroline Levin fick ställa sig och baka mer efter första lunchrushen. Kan man få ett glas mjölk till?

Foto: Johanna Rotebäck

Gullringen2021-09-08 06:00

Lunchen är bara inne på halvtid men i bageriet får mor och dotter redan baka mer. Räksmörgåsar och bullar har haft stor åtgång men det är ett välkomnat tecken på att saker och ting är lite mer som de brukar.

– Nu är vi nästintill tillbaka. Det är verkligen nu under sommaren det har vänt, säger Beatrice Levin Eriksson. 

Kunderna är både stammisar och hungriga "Boklokare" som kommer för att äta sin lunchmacka, men även andra vägar når ända till Gullringen. 

– Det kommer faktiskt en hel del även utifrån, säger Levin Eriksson.

Mamma Caroline med dottern Beatrice driver sedan några år tillbaka det anrika caféet tillsammans med Beatrice sambo och att Astrid Lindgrens värld kunnat ha öppet i år har märkts av.

– Det har varit en hel del turister. Vi har faktiskt inte behövt annonsera alls. Men det tror jag är mycket tackvare turistbyrån och att Astrid Lindgrens värld kunnat hålla öppet, säger Caroline Levin.

En vecka i våras fick de stänga på grund av de själva insjuknade i covid-19 men hösten ger anledning att känna framtidstro och det finns många godsaker att se fram emot.

– Våren var väldigt tuff men sommaren har varit bra och hösten brukar rulla på rätt bra den också. Nu blir det även mer beställningar till dop och större fester – sånt som tidigare var pausat. Snart är det jul och då blir det kubb och lussekatter, och efter trettondagshelgen kommer semlorna, säger Beatrice Levin Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!