– Vi har haft semlor sedan i måndags, säger Beatrice Levin Eriksson som sedan i april driver Stigs konditori tillsammans med sin mamma Caroline Levin.
Det är inte för tidigt ändå?
– Det finns kunder som frågat i november så det är nästan vi som bromsat, säger de.
– Förr i tiden började semlorna bakas senare men i minst 30 år, vad jag minns, har det alltid börjat efter jul, säger Caroline Levin och spritsar ett nytt gäng semlor till caféet.
Mor och dotter anställdes i verksamheten för precis ett år sedan och blev nya ägare 1 april.
I överlåtelsen följde det hemliga receptet på semlor. Ett recept som gjort att konditoriet vunnit utmärkelsen Sveriges godaste semla två år i rad i en tävling arrangerad av Arla.
Kan ni få samma utmärkelse i år?
– Det är ju utmaningen att vi vinner i år också och vi hoppas vi klarar det. Vem det blir avgöras på semmeldagen, säger Caroline Levin.
Den dagen är det extra hektiskt då det lilla bageriet brukar baka mellan 2 000 och 2 500 semlor.
Prinsess-, nutella-, kanel-, eller kanske jordgubbssemla? Varianterna har blivit många på senare år men i Gullringen satsar man på den traditionella semlan.
– Vi tycker det är lite kul med andra semlor men det är inget vi vill ha, säger Beatrice Levin Eriksson.
Sivert Strid sitter i serveringen och har just avnjutit en semla. Trots att bullarna bara saluförts ett par dagar har han hunnit äta tre.
Bertil Sundberg har köpt med sig några att ta med hem. En av dem ska dottern, som bor i Storuman, få.