Vännerna tog hand om glampingen mitt i sorgen

Sommaren blev inte som Sasja De Geest på Småland Miniglamping i Gullringen hade tänkt sig. Nyligen gick hennes mamma bort och nu är hon i Holland och precis haft begravning. Det hon kan trösta sig med allt stöd hon har fått av sina vänner som tagit hand om verksamheten i Gullringen.

För paret Sasja De Geest och Rob Nijdam har det varit en tung sommar utanför Glampinglivet. Sasja förlorade nyligen sin mamma. Som tröst har deras bästa vänner tagit hand om verksamheten.

För paret Sasja De Geest och Rob Nijdam har det varit en tung sommar utanför Glampinglivet. Sasja förlorade nyligen sin mamma. Som tröst har deras bästa vänner tagit hand om verksamheten.

Foto: Samuel Josefsson

Gullringen2023-08-12 05:00

– Det har varit en jobbig period mitt i allt och det här är inget man planerar eller kan styra över. Våra bästa vänner Fons och Saskia från Holland åkte och tog över campingen under tiden jag har varit här i Holland och sagt farväl till min mamma. Vi är väldigt tacksamma. Min mamma var ofta i Sverige och besökte, säger Sasja De Geest.

Hon driver Småland Miniglamping i Gullringen tillsammans med sin partner Rob Nijdam. Mitt i allt sorgearbete kan hon glädjas åt att gästerna har haft trevliga vistelser hos dem under sommaren.

– De trivs väldigt bra och många har barn med sig som leker tillsammans vilket är jättekul. De har varit nöjda trots det dåliga vädret. 

Under juli och augusti är det nästintill fullbokat hos Sasja och Rob i deras tält och stuga. 

– Det har varit som innan corona. Stugan var ny för i år och det har gått jättebra. Vi var lite oroliga på grund av det dåliga vädret men det har funkat. Det finns mycket att göra här med den fina naturen och sedan är det många har som har besökt Astrid Lindgrens Värld. Vi är nöjda.

Småland Miniglamping kommer att köra augusti ut och till nästa år blir det lite uppgraderingar.

– Vi kommer fortsätta att köra nästa år och då kommer vi ha två nya innertält. De vi har nu har gjort sitt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!