Lokala "mästerkocken" Lucas, 25, tog sig vidare igen

Tio amatörkockar skulle bli nio för Lucas Eriksson från Gullringen passade veckans Mästerkock-utmaning som handen i handsken. "Husmanskost har man ju lagat mycket", sa han.

Lucas Erikssons kom med förslaget att laga Oscar den II-tårta i form av bakelser, och det gick minst sagt hem.

Lucas Erikssons kom med förslaget att laga Oscar den II-tårta i form av bakelser, och det gick minst sagt hem.

Foto: TV4

Gullringen2024-02-21 21:00

I veckans avsnitt av Sveriges mästerkock fick de 10 återstående deltagarna i tävlingen uppgiften att besöka ett äldreboende och laga klassisk husmanskost för att försöka väcka de äldres matminnen. Deltagarna delades upp i två lag, tjejerna mot killarna, där det vinnande laget klarade sig till nästa vecka. Övriga hamnade i eliminering och tvingades tävla vidare.

– Husmanskost har man ju lagat mycket i livet och alla i gänget är smaksäkra, det blir spännande sa 25-årige Lucas Eriksson från Gullringen i programmet. 

undefined
Det är viltköttet som är Gullringsonens grej och han trivs ute i skogen. "Då har man stenkoll på vad man äter och att djuret haft ett bra och fritt liv innan", har han sagt i en tidigare intervju.

Killlaget valde att laga wallenbergare med tillbehör och till dessert kom Lucas med idén om att göra Oscar den andra-bakelser. Det sistnämnda verkade gå hem hos de äldre när det var dags att smaka.

– Jag tror den godaste dessert jag någonsin har ätit, sa en 99-årig kvinna på äldreboendet och tjejerna lyckades på det hela taget bättre med sin varmrätt, strömming, mend det räckte inte hela vägen

Jurymedlemmen Tom Sjöstedt saknade lite sälta och konsistens på wallenbergarna och Tjejerna lyckades på det hela taget bättre med sin varmrätt, strömming, men det räckte inte hela vägen fram.

Killaget vann och därmed är Lucas Eriksson vidare till nästa vecka och kvar bland de 9 sista deltagarna i programmet. Hanna Welander, 27 år, blev efter elimineringsutamningen med snabbnudlar den deltagare som tvingades lämna programmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!