Folkomröstning i Gullringen – här är alla resultat

På söndagen genomfördes "Folkets omröstning".
På söndagen genomfördes "Folkets omröstning".

På söndagen arrangerade bygdeföreningen i Gullringen en egen folkomröstning – där ortsborna fick ge sin syn på skolans framtid. Nu har det presenterats ett resultat.

Gullringen 11 februari 2024 18:35

När Vimmerby Tidning besökte värdshuset vid lunchtid på söndagen var det flera Gullringenbor som var på plats för att rösta. Läs mer HÄR.

Vid 18-tiden på söndagskvällen blev valresultatet officiellt. Det kom in 206 röster. Över 99 procent av de som deltog i omröstningen tycker att Brännebro skola och Mosippans förskola, som hotas av nedläggning, ska finnas kvar. Ingen tycker att skolan eller förskolan ska läggas ner. Däremot kom det in några enstaka blanka röster.

– Vi ville vara säkra på vad de boende i förskolan och skolans upptagningsområde tycker innan politikerna kommer, säger Bygdeföreningens ordförande Conny Gunnarsson.

De som röstade fick svara på tre olika frågor. Här är en sammanställning:

 • Jag tycker att Mosippans förskola ska:
  Finnas kvar: 205 röster
  Läggas ner: 0 röster
  Blank: 1 röst
 • Jag tycker att Brännebro skola ska:
  Finnas kvar: 203 röster
  Läggas ner: 0 röster
  Blank: 3 röster
 • Jag tycker att seniorer i skolan är:
  Bra idé: 200 röster
  Dålig idé: 3 röster
  Blank: 3 röster 

Till sist lanserades ett förslag, om att Mosippan ska flytta in i skolans undervåning och få möjlighet att växa och ta emot alla som vill. Medan fritids och skolan flyttar upp en våning. 200 av 206 röstande stöttar den idén.

I ett pressmeddelande skriver Gullringens Bygdeförening att Magnus Gustafsson prickade av deltagarna i valet, så att allting gick rätt till.

Söndagens omröstning gjordes som en förberedelse inför måndagens skolmöte, där ledande politiker kommer till Gullringen för att prata om skolans framtid. Precis som vid tidigare möten kommer Vimmerby Tidning vara på plats och direktrapportera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa