Paret vill visa holländarna Vimmerby genom sin glamping

I Gullringen drivs Småland miniglamping av det holländska paret Sasja De Geest och Rob Nijdam. Majoriteten av besökarna kommer från hemlandet och för Sasja och Rob betyder det mycket att få visa Vimmerby kommun med sitt boende.

Holländska paret Sasja De Geest och Rob Nijdam driver Småland miniglamping ute i Gullringen. Där får gästerna bo i två större tält med lite lyxigare touch.

Holländska paret Sasja De Geest och Rob Nijdam driver Småland miniglamping ute i Gullringen. Där får gästerna bo i två större tält med lite lyxigare touch.

Foto: Samuel Josefsson

Gullringen2023-05-09 19:45

Glamping är ett lite lyxigare sätt att campa på i naturen och på Småland miniglamping kommer det finnas två tält uppsatta i sommar, med ett trägolv som grund. Sasja De Geest och Rob Nijdam startade sin verksamhet 2019 i Gullringen.

– Vi började prata om att vi hade en sådan stor tomt som vi inte använder. Vi är från Holland och har haft många privata gäster från Holland som tyckte det var så vackert och fint här. Då fick vi lite idéer och sedan hittade vi två glampingtält, säger Sasja De Geest till Vimmerby Tidning.

Sasja och Rob hyr ut sina tält via ett holländskt företag och har nästintill bara gäster från hemlandet. 

– Kommer man från Holland så är det mer tätbebyggt och inte så mycket natur. Gästerna tycker det är väldigt kul att komma hit och det uppskattas mycket att komma till den här naturen här i Sverige. Vi har kontakt med våra gäster varje dag och berättar lite vad man kan göra i Vimmerby. Men även vår resa, att vi lämnade Holland och flyttade hit.

undefined
Sasja De Geest och Rob Nijdam kom till Sverige 2012 och trivs jättebra i landet och med livet i Gullringen. Men starten i det nya hemlandet var inte lätt.

Paret vill samtidigt påpeka att flytta till ett annat land inte bara är frid och fröjd. 

– Vi kom till Sverige och Frödinge först 2012 med våra tre barn och det var väldigt jobbigt. De två äldsta trivdes inte i början och saknade sina kompisar hemma. Om man kunde resa tillbaka i tiden så hade jag inte valt att göra om det. Men efter ett tag lättade det upp sig och nu trivs barnen jättebra. I dag ångrar vi ingenting och vi tror att vi kommer att bli kvar här.

Det som gjorde att Sasja De Geest och Rob Nijdam valde att ta med familjen till Sverige var efter en husbilssemester.

– Vi blev kära i Sverige och sedan har vi lite bekanta i Vimmerby så därför hamnade vi här. 

undefined
Just nu är man mitt i förberedelserna för sommaren och här kommer ett av tälten stå. Verksamheten har drivits sedan 2019.

Nu är man mitt i förberedelserna för en ny sommar på Glampingen vid deras hem i Gullringen. Den första juli är gästerna välkomna och flera stora framtidsplaner finns i tankarna.

– Vi har lite olika idéer att bygga ut men man måste sätta stopp lite för sig själv med. Vi gör detta för att det är kul, glampingen är inte våran huvudinkomst. Till nästa år hoppas vi att vi kan ha en egen hemsida så att vi kan nå ut mer till den svenska marknaden. Det är många som vill besöka Astrid Lindgrens värld och i Holland är Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump väldigt populärt. 

undefined
Så här såg ett av tälten ut från tidigare år på Småland miniglamping.
Glamping i Gullringen
Glamping i Gullringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!