Fotbollsyra och familjefest på Gullemon i Gullringen

Fotbollsmatch, hoppborg, ansiktsmålning, ponnyridning och springtävling – det var full fart under söndagens familjedag på Gullemon i Gullringen.

Under söndagen den 11 augusti var det familjedag på Gullemon i Gullringen. Dagen bjöd bland annat på ponnyridning och på bild ser ni modiga Runa Gårdebrink, 2 år, Emilia Schwartz, 12 år, och hästen Bikini som stod till tjänst för alla barn som ville ut på en ridtur.

Under söndagen den 11 augusti var det familjedag på Gullemon i Gullringen. Dagen bjöd bland annat på ponnyridning och på bild ser ni modiga Runa Gårdebrink, 2 år, Emilia Schwartz, 12 år, och hästen Bikini som stod till tjänst för alla barn som ville ut på en ridtur.

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Gullringen2024-08-11 17:00

Familjefesten i Gullringen hade redan börjat när Vimmerby Tidning parkerade bilen vid Gullemon under söndagens evenemang. Fotbollsmatchen mellan Gullringens GoIF/Södra Vi IF P10 mot Djursdala SK var i full gång och på läktaren satt familj och vänner och hejjade på grabbarna på plan.

undefined
Dagen på Gullemon i Gullringen började med fotbollsmatch mellan Gullringens GoIF/Södra Vi IF P10 mot Djursdala SK. Gratis inträde dagen till ära!
undefined
Familj och vänner samlades för att hejja på sina grabbar på plan.
undefined
Match mellan Gullringens GoIF/Södra Vi IF P10 mot Djursdala SK. Publiken fick allt uppleva några riktiga nagelbitare när grabbarna närmade sig mål.

 

undefined
Olle Eklund, 11 år, och Alvar Sand, 13 år, är trogna GoIF:are. De var på plats för att spela fotboll och hejja på sina kompisar.
undefined
Alexander Svartz är lagkapten i Gullringen och var på plats för att sälja supporter-varor.
undefined
Håkan Jaldefeldt, fyllde på med lite energi i form av kaffe och kaka. Han var på plats med sin son som spelar i P11 och har många kompisar i GoIF/Södra Vi P10 som spelade matchen. "De är riktigt ambitiösa killar de där, när de inte har fotbollsträning så tränar de ändå fotboll, det är kul att se, det finns så mycket annat mindre bra de hade kunnat ägna sig åt så jag är glad att de håller igång och har hittat fotbollen", säger han.

Framför läktaren hittade vi ordförande Jessica Eriksson som tog hand om tipspromenaden och vinstbordet till lotterna.

– Alla som går tipspromenaden får en lott och landar numret mellan 0-5 får man välja något från vinstbordet, säger hon. Vi vill göra något för barnen på bygden och hoppas att dagen ska locka många barnfamiljer som får en fin stund tillsammans här i Gullringen.

undefined
Jessika Eriksson, är ordförande i föreningen och hade hand om tipspromenaden och lotterna under dagen. Hon tycker att det är viktigt att de gör något för barnen i bygden och hoppas att dagen uppskattas av både stora och små.
undefined
Vinstbordet till tipspromenaden var välfyllt.

– Jag vann!, ropar Lotus Ingelsjö.

Nemen, vad har du vunnit?

– Kolla, jag vann dinosauriekex och det står mitt namn på paketet!

undefined
Lotus Ingelsjö, 8 år, har precis vunnit dinosauriekex i tipspromenaden och visar stolt upp sin vinst.
undefined
Och det står ju till och med Lotus på paketet, vilken given vinst.

Dagens aktiviteter i form av hoppborg, ansiktsmålning, boll-lekar och springtävling lockade fram många skratt. Något som många barn nämnde som dagens höjdpunkt var ponny-ridningen.

– Jag tror att det kommer att vara en liten vit häst. Jag är lite rädd för att ramla av men det ska ändå bli kul, säger Daisy Jalmskog som var på plats med sin familj.

undefined
Jack Jalmskog, 10 år, och Daisy Jalmskog, 7 år, laddade inför ponnyridning. De ville också passa på att hälsa till sin farmor, "Hejhej farmor!"
undefined
Tvillingsystarna Emilia och Wilma Schwartz, 12 år, med hästarna Bikini och Sessi. Wilma har varit med i Gullemonloppet och fått medalj för sin insats.
undefined
Modiga Runa Gårdebrink, 2 år, på ryggen till Bikini.
undefined
Idun Ulla-Stina Gårdebrink, 5 år, sitter på hästryggen medan Amanda Karlsson, 12 år, hjälper till att hålla hästen Sessi.

 

undefined
Syskonen Lotus Ingelsjö, 8 år, och Nejlika Ingelsjö, 6 år, visade Vimmerby Tidning sina högsta hopp.
undefined
Men man måste ju ta lite paus från allt hoppande också. Lotus och Nejlika Ingelsjö bor i Vimmerby men har sin mormor på plats i Gullringen. "Vi kanske träffar mormor sen och fikar", säger Lotus. Men innan dess var det ponnyridning som hägrade för syskonen.
undefined
Hoppborgarna lockade till många lekar och skratt under dagen.
undefined
Svea Esping, 4 år, och Casper Hejdsjö, 13 år, lekte datten i hoppborgen.
undefined
Elias Gustavsson, 7 år. "Det roligaste med dagen är hoppborgen", säger han och gav den två tummar upp.

 

undefined
Sidra Nasri, 9 år, såg fram emot Gullemonloppet som hölls under dagen. "Jag springer ganska snabbt så jag kanske kan vinna", säger hon.
undefined
Nejlika Ingelsjö, 6 år, blåser såpbubblor innan hon ska ge sig av för att ta sig en korv.
undefined
Celine Carlsson, 12 år, var på plats med sin familj. Hennes pappa är tränare till Gullringens GoIF/Södra Vi IF P10 och hennes bror spelar i laget så hennes stora uppdrag under dagen var att hejja fram sin bror och GoIF till vinst. "Kanske att det kan bli en ansiktsmålning också", säger hon.
undefined
Milas Jyrásalo Furustål, 1 år, med sin bläckfisk. Han var lite för liten för hoppborgen så han nöjde sig med att kika runt på alla människor istället.
undefined
Per Ansgarius med lille Holger i vagnen. Med sig hade de även hunden Amanda.

Vid entrén träffar vi Jenny, Alexander, Tor Haglén och Petra Bergman. 

– Sex av mina sju barn är här idag, några är på plan och resten är därborta i hoppborgen, säger Jenny Haglén.

Då får vi allt ta och tacka för din insats, barnafödandet sjunker ju i vårt land så bra jobbat med sju!

– Jaa, vi är Södra Vis familjen annorlunda, säger Jenny Haglén och skrattar.

undefined
Lille Tor som ligger och sover i vagnen, Alexander och mamma Jenny Haglén och Petra Bergman. Jenny har sex av sina sju barn på plats: "Den äldsta har flyttat hemifrån men resten är här, några på fotbollsplan och resten i hoppborgen", säger hon.
undefined
Mona Gustavsson och Emelie Karlsson hade hand om serveringen. Alla barn upp till femton år blev bjudna på korv, festis och glass. Ni kan ju tänka er succén.

 

undefined
Julia Lod och Hanna Gunnarsson var redo för att ge barnen ansiktsmålning under dagen.
undefined
Lotta Schwartz har precis fått sig en fin ansiktsmålning. Hon sitter i knät till storasyster Emilia Schwartz
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!