Simhallen: "Vi håller på att fila på en överklagan"

Tillväxtverket sa nej till simhallens ansökan om stöd för korttidsarbete. Men den ekonomiska föreningen tänker överklaga.

Gullringens simhall fick avslag på sin ansökan om stöd för korttidsarbete under pandemin. Men ett överklagande är på gång.

Gullringens simhall fick avslag på sin ansökan om stöd för korttidsarbete under pandemin. Men ett överklagande är på gång.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Gullringen2021-08-16 12:00

– Vi filar just på ett överklagande, säger Kenneth Björklund, ordförande i den ekonomiska föreningen som driver simhallen i Gullringen.

– Det blir ett hårt slag för oss om inte överklagandet går igenom, fortsätter han. Vi har tre veckor på oss att överklaga.

Men än har föreningen inte hunnit analysera konsekvenserna, om Tillväxtverket säger nej en gång till. Det handlar om i storleksordningen 50 000 kronor, en märkbar summa för en liten förening. 

– Allt som görs sker på ideell väg, säger Kenneth Björklund, men föreningen har också fyra anställda i simhallen.

Anledningen till avslaget är att föreningen i sin ansökan missat att skriva i sitt organisationsnummer för att bevisa att det finns ett kollektivavtal för de fyra anställda i föreningen, och det rättar man till i överklagandet.

Med sig i överklagandet har simhallsföreningen också Fastighetsanställdas förbund som stöttar vilket är till god hjälp för föreningen.

– Vi har precis skrivit ett nytt avtal med Fastighetsanställdas förbund, säger Kenneth Björklund och det kommer vi att skicka med i överklagandet.

Får föreningen pengarna får man så att säga näsan över vattenytan igen. Vad som händer annars kan Kenneth Björklund inte svara på.

– Det får vi se då, säger han. 

Nu ligger fokus på att skriva färdigt överklagan, och att driva simhallen. 

– Vi har ju precis öppnat för allmänheten igen, säger Kenneth Björklund, och det är det vi vill hålla på med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!