Ordförande för simhallen oroas av elpriserna

Ordförande för simhallen i Gullringen, Kenneth Björklund, berättar att de redan har spenderat lika mycket pengar på el fram till september jämfört med hela förra året. I deras tuffa läge ansöker de om ekonomiskt stöd hos kommunen.

Kenneth Björklund oroas av de ökande elpriserna i Sverige.

Kenneth Björklund oroas av de ökande elpriserna i Sverige.

Foto: Sofie Olsson

Gullringen2022-09-14 05:00

– Vi vet inte hur vi ska hantera det, säger Kennet Björklund.

Han berättar att de har spenderat drygt 160 000 kronor på elräkningar hitintills i år. Den summan är lika hög som de spenderade för hela 2021. Vad slutsumman efter höst- och vintermånaderna blir i år oroar.

– Vi har flera månader kvar på 2022. Vi vill inte höja priserna för kunderna.

Gullringens simhall har ansökt om ekonomiskt stöd hos kommunen. De ansöker om 200 000 kronor och ansökan skickades in i dagarna. Det kommer inte täcka alla kostnader men förhoppningsvis ge en skjuts på vägen.

Om ni inte får ekonomiskt stöd, vad gör ni då?

– Vi får ta in inskränkningar och inte kunna ha öppet som tidigare, kanske med begränsade tider för allmänheten.

Kenneth Björklund berättar att de inte planerar för några nedskärningar vad gäller personal eller öppettider under hösten.

– Vi har fyra fast anställda och en till som jobbar på visstid.

Han, liksom de andra i styrelsen, arbetar ideellt till skillnad mot de anställda. Kennet säger att som den enda simskolan i Vimmerby kommun har en roll de varken vill eller kan rucka på.

– Det är viktigt att barnen lär sig att simma, annars blir de inte godkända i idrott.

De ökande elpriserna slår hårt mot simhallen, enligt Kenneth Björklund, som berättar att de kommer fortsätta som vanligt, så gott det går, trots allt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!