Järnvägsarbete medför störningar

Från lördag eftermiddag till måndag morgon kommer järnvägsövergången i Gullringen vara avstängd på grund av underhållsarbete.

Foto: Magnus Strömsten

Gullringen2018-11-29 05:00

Arbetet kommer att medföra visst buller och störningar i trafiken under ett och ett halvt dygn, men kommer att förbättra trafiksituationen på sikt.

– Vi ska byta ut betongplattan som ligger under rälsen vid övergången mot en i gummi. Det kommer att göra överfarten smidigare. Vi kommer även passa på att byta ut lite slipers på sträckan, säger Karl-Johan Johansson som är arbetsledare på Infranord som ska utföra arbetet åt Trafikverket.

BoKlok har lokaler på båda sidor av järnvägen på Stationsgatan och Ydreforsvägen. Tack vare att avstängningen sker på en helg ska deras arbete störas minimalt.

– Det är många tunga lastbilar och annan trafik som går över den järnvägsövergången så det kommer bli väldigt bra med den nya övergången där passagen blir betydligt mjukare, säger Tobias Gustafsson som jobbar på BoKlok.

Den avstängda övergången kommer även att hindra biltrafiken från att korsa vägen. På Vimmerby kommuns hemsida finns information om att trafiken leds om över Kvills nationalpark, via Ventzelholm, Gunnarsbro och Skäfshult till Södra Vi och Gullringen.

– Det låter som en lång omväg på vägar som inte är de bästa att köra på. Det finns andra bättre alternativ på skogsvägar som Gullringsborna i alla fall har koll på, säger Tobias Gustafsson.

Däremot ska arbetet inte påverka tågtrafiken något.

– Vad jag vet så ska arbetet ske kvälls- och nattetid då det inte går några tåg, säger Karl-Gustav Åberg på KLT.

Ett planerat arbete vid järnvägsövergången i Gullringen kommer att medföra vissa trafikstörningar i helgen.
Ett planerat arbete vid järnvägsövergången i Gullringen kommer att medföra vissa trafikstörningar i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!