Många känslor när beskeden om uppsägningar kom

En jobbig väntan för alla och jobbigt besked att få för de som måste gå. Så summerar GS-klubben vid Boklok förhandlingarna om storvarslet som nu är avslutade.

Roger Pettersson, t.v är ordförande i GS-klubben vid Boklok och Henrik Lindström är vice.

Roger Pettersson, t.v är ordförande i GS-klubben vid Boklok och Henrik Lindström är vice.

Foto: Jimmy Karlsson

Gullringen2023-04-04 09:40

– Det är väldigt mycket känslor. En del är ledsna och andra är arga. Det är många kompisar som lämnar, säger Henrik Lindström, vice ordförande i GS-klubben vid Boklok dagen efter att förhandlingarna om storvarslet avslutats och 50 kollektivanställda yrkesarbetare fått beskedet att de måste lämna sina jobb senare i år.

Han har deltagit mer frekvent i förhandlingarna eftersom ordföranden Roger Pettersson parallellt haft uppdrag på central nivå i GS-facket.

De beskriver samtidigt förhandlingarna som konstruktiva.

– Det har varit bra diskussioner och vi har i flera delar haft en samsyn. Både vi och arbetsgivaren vet vad som krävs och behövs för att vi ska klara oss framåt. Utifrån det har vi haft dialog om en gemensam lösning utan att det varit några hårda knutar att lösa, säger Roger Pettersson.

På måndagseftermiddagen fick de 50 som tvingas lämna Boklok beskedet av arbetsgivaren.

– Det har varit en jobbig väntan i ovisshet och det är ett jobbigt besked att få, men jag tycket att förhandlingarna ändå gått snabb och smidigt. Samtidigt känner man stark sympati för alla de inte får vara kvar. Men kanske det insikten om hur läget är sjunker in bättre när det nu är klart och det får gå några dagar: Sen är det aldrig roligt att bli av med jobbet, säger Roger Pettersson.

Hur ser ni på framtiden?

– Det återstår att se. Marknaden är inte till vår fördel. Det behövs en vändning för att vi inte ska stå där igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!