Lena hörde skrammel från pågående inbrott

"Jag hörde skrammel och tänkte att det kunde vara från järnvägen som ligger intill", berättar Lena Holm. Senare upptäckte hon att det gjorts inbrott.

Lena Holm hörde ljud från det pågående inbrottet. "Hade jag gått dit på en gång hade jag tagit dem på bar gärning", berättar hon.

Lena Holm hörde ljud från det pågående inbrottet. "Hade jag gått dit på en gång hade jag tagit dem på bar gärning", berättar hon.

Foto: Privat

Gullringen2022-10-07 19:30

Sedan ett par år tillbaka står Lena Holm som ägare till en gammal smedja i Björkhult utanför Gullringen. En smedja som under senaste tiden ska ha varit utsatt för inbrott. 

– Folk har varit inne flera gånger. Smedjan har inte använts på många år och har haft flera ägare sedan smeden dog för kanske 25 år sedan. Så här är gamla grejer och det har varit väldigt stökigt, berättar hon.

Nyligen var Lena Holm nära att ta tjuvarna på bar gärning då hon hörde att det skramlade i närheten av byggnaden. Men hon trodde först att det var arbeten vid järnvägen som lät. 

– Sedan blev jag ändå orolig och gick för att titta. Då upptäckte jag inbrottet.

undefined
"Man ska ha skruvat isär och plockat med sig maskiner och verktyg. Det är rubricerat som stöld", berättar Ulf Gollungberg vid polisen. På bilden syns hur en panel tagits bort ovanför en av dubbeldörrarna.

Bland annat ska en bandsåg och verktyg stulits från smedjan. 

– Låsen på smedjan var gamla och jag trodde de lyckats lirka upp dem. Men sedan upptäckte jag att de tagit bort panelen ovanför en av dubbeldörrarna och kanske krupit in den vägen. Jag är rädd att de ska komma tillbaka och plocka med sig annat. För tanken med smedjan är att göra inordning den enligt ursprunget och skapa ett museum. 

undefined
"Jag hade tänkt ägna vintern åt att göra smedjan till ett museum", berättar Lena Holm.

Under torsdagen gjorde hon en anmälan till polisen. 

– Det här känns obehagligt och olustigt. Om någon har sett något får de gärna höra av sig till polisen, säger hon. 

Hos polisen bekräftar Ulf Gollungberg att de tagit emot anmälan. 

– Jag vet inte om det blir aktuellt med en undersökning. Det är om det kommer in uppgifter från vittnen som har sett något. Då kanske man kan komma vidare, säger han.

undefined
"Jag har nu spikat för dörrarna de använt för att få ut bandsågen", berättar Lena Holm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!