Lucas, 25, åker ut ur Sveriges mästerkock

Gullringen-kocken Lucas Eriksson lyckades inte charma juryn med vare sig sitt ris eller sin ostpizza och efter den sista utmaningen tvingades 25-åringen lämna Sveriges mästerkock. "Det har varit en riktigt häftig resa", sa han i programmet.

Lucas Eriksson tvingades lämna Sveriges mästerkock i onsdagens asvnitt. "Jag känner att min resa är klar nu", sa han.

Lucas Eriksson tvingades lämna Sveriges mästerkock i onsdagens asvnitt. "Jag känner att min resa är klar nu", sa han.

Foto: TV4

Gullringen2024-02-28 21:01

I veckans avsnitt bestod deltagarnas uppgift av att laga en rätt där fluffigt ris spelade huvudrollen, efter att ha fått tips av den gästande jurymedlemmen Zeina Mourtada.

Amatörkocken Lucas Eriksson, 25 år från Gullringen, var en av de sista 9 deltagarna och den här veckan tog han sig an uppdraget fylld av experimentlusta.

– Jag ska ta ut svängarna idag och tänkte krydda riset med alla möjliga olika kryddor, sa han.

Resultatet av de uttagna svängarna blev lammkorv med smaksatt basmatiris och syrlig dressing.

– Riset är gott och jag gillar såsen. Men som du ser så är riskornen brutna för att du har rört i det för kraftigt, sa Zeina Mourtada.

undefined
Lucas Erikssons matlagning imponerade inte på vare sig Mischa Billing eller Tom Sjöstedt den här veckan.

Sammantaget tyckte juryn inte att Lucas rätt höll måttet och ihop med deltagarna Hugo, Alica och Sebastian hamnade han i elimineringen, som gick ut på att laga en rätt baserad på en ost de fick välja. Lucas plockade buffelmozarella och siktade på pizza.

– Jag är inte orolig. Det är bara att laga bättre mat och inget att haka upp sig på, sa han.

Lite orolig borde Lucas, med facit i hand, kanske ha varit. 

– Det här är Sveriges mästerkock och en tävling, jag vill ha lite mer finess och elegans, sa juryns Mischa Billing om pizzan.

Efter utmaningen beslutade juryn att Lucas Eriksson får lämna programmet.

– Det har varit en riktigt häftig resa att få vara med dom men jag tycker inte om att vara hemifrån såhär mycket, så jag känner att min resa är klar nu, sa han.

undefined
Om några veckor kommer Lucas, som numera bor i Oskarshamn, till Vimmerby för att vara gästkock på Brygghuset. Där har han satt ihop en trerättersmeny tillsammans med köksmästaren Albin Rydquist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!