Lucas från Gullringen glänste i Sveriges Mästerkock

Lucas Eriksson, 25 år, från Gullringen kan bli Sveriges mästerkock. I veckans avsnitt av det populära tv-programmet imponerade han på juryn och tog sig därmed vidare från slutkvalet till tävlingarna i Stockholm.

"Vilken jäkla resa det kommer bli", sa Lucas Eriksson i programmet när juryn berättade att han är en av deltagarna som är kvar i topp 12.

"Vilken jäkla resa det kommer bli", sa Lucas Eriksson i programmet när juryn berättade att han är en av deltagarna som är kvar i topp 12.

Foto: Tv4

Gullringen2024-01-31 21:01

I onsdagens avsnitt av Sveriges Mästerkock skulle det avgöras vilka 12 deltagare, av totalt 25, som skulle gå vidare. Veckans uppgift bestod av att först stycka en kyckling och sedan laga "en riktigt vass varmrätt" med den som ingrediens.

Lucas Eriksson bestämde sig för att laga risotto med panerad kycklingbröstfilé, sparris och tomat. Han var lugn i köket och visade inga nerver när juryns Tom Sjöstedt kom fram.

– Min tanke är att laga bra mat och inte krångla till det, sa Lucas i programmet.

Sen var det dags för juryn att smaka och det rådde inga tvivel om att det var vällagat.

– Jag tycker att kycklingen är otroligt bra, den är frasig och det är god smak på risotton. Jag tycker också att tomaterna verkligen lyfte rätten, sa jurymedlemmen Tom Sjöstedt.

undefined
"Min tanke är att laga bra mat och inte krångla till det", sa Lucas Eriksson, och det gick hem hos juryn.

När juryn smakat på alla deltagarnas mat följde en utdragen process där de presenterades vilka de ville skicka vidare till tävlingen i Stockholm. När det var Lukas tur höll han nerverna i schack men var också tydlig med att han inte ville snubbla på mållinjen.

– När man har kommit såhär långt vill man vidare och tävla om att vinna, sa han.

Och vinna, det har Lucas fortfarande chans att göra.

– Det råder inget tvivel om att du förtjänar en plats i topp 12, sa jurymedlemmen Mischa Billing.

Då lät den annars något inåtvända Lucas känslorna skina igenom.

– Jag fick lite gåshud, det är helt obeskrivligt. Nu ska jag tills Stockholm och laga mat, vilken jäkla resa det kommer bli!

undefined
Lucas Eriksson bor idag utanför Oskarshamn men han har tidigare jobbat som bagare på Stigs konditori i Gullringen, som drivs av hans mamma och storasyster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!