I onsdagens avsnitt av Sveriges Mästerkock skulle det avgöras vilka 12 deltagare, av totalt 25, som skulle gå vidare. Veckans uppgift bestod av att först stycka en kyckling och sedan laga "en riktigt vass varmrätt" med den som ingrediens.
Lucas Eriksson bestämde sig för att laga risotto med panerad kycklingbröstfilé, sparris och tomat. Han var lugn i köket och visade inga nerver när juryns Tom Sjöstedt kom fram.
– Min tanke är att laga bra mat och inte krångla till det, sa Lucas i programmet.
Sen var det dags för juryn att smaka och det rådde inga tvivel om att det var vällagat.
– Jag tycker att kycklingen är otroligt bra, den är frasig och det är god smak på risotton. Jag tycker också att tomaterna verkligen lyfte rätten, sa jurymedlemmen Tom Sjöstedt.
När juryn smakat på alla deltagarnas mat följde en utdragen process där de presenterades vilka de ville skicka vidare till tävlingen i Stockholm. När det var Lukas tur höll han nerverna i schack men var också tydlig med att han inte ville snubbla på mållinjen.
– När man har kommit såhär långt vill man vidare och tävla om att vinna, sa han.
Och vinna, det har Lucas fortfarande chans att göra.
– Det råder inget tvivel om att du förtjänar en plats i topp 12, sa jurymedlemmen Mischa Billing.
Då lät den annars något inåtvända Lucas känslorna skina igenom.
– Jag fick lite gåshud, det är helt obeskrivligt. Nu ska jag tills Stockholm och laga mat, vilken jäkla resa det kommer bli!