Lyckat möte om vandrarhemmets framtid

Ägartrion för Mossebo gästhem är intresserade av att ta över driften för Gullringens vandrarhem. Andrew Johnston (till vänster) kommer att arbeta fram hyresvillkor tillsammans med en arbetsgrupp från Gullringen fritidslokaler. I bild: Clara Rylander (i mitten) och Andreas Nibelius (till höger).
Ägartrion för Mossebo gästhem är intresserade av att ta över driften för Gullringens vandrarhem. Andrew Johnston (till vänster) kommer att arbeta fram hyresvillkor tillsammans med en arbetsgrupp från Gullringen fritidslokaler. I bild: Clara Rylander (i mitten) och Andreas Nibelius (till höger).

I söndags hölls möte om Gullringens vandrarhems framtid. Resultatet blev ett beslut om att tillsätta en beredning som tillsammans med intressenten ska arbeta fram villkor för uthyrning.

Gullringen 26 september 2019 06:00

Som vi tidigare rapporterat är det de tre nya ägarna av Mossebo Gästhem; Clara Rylander, Andreas Nibelius och Andrew Johnston, som är intresserade av att ta över verksamheten på Gullringens vandrarhem.

På söndagens möte fanns drygt 15 medlemmar från Gullringen fritidslokaler, som äger vandrarhemmet, på plats. Andrew Johnston var också där och berättade om vilka planer trion har för vandrarhemmet. 

– Det gick bra på mötet tycker jag. De som var med tyckte att det lät som en bra idé. Det blir kul att det ska hända något i Gullringen, säger Maja Lampa, ordförande i Gullringen fritidslokaler. 

– Vi har bestämt oss för att tillsätta en valberedning för att få en ny styrelse vid nästa årsmöte som kan göra ett kontrakt med Andrew Johnston. Årsmötet kommer att bli i slutet av januari, säger hon. 

– Det ska bildas en arbetsgrupp med styrelsen tillsammans med mig. Riktigt klart är det faktiskt inte. Vi ska jobba fram vad som ska ingå i hyran och hur verksamheten ska se ut framöver. Sen får vi se om vi kommer överens mot slutet. Vi hoppas givetvis att vi ska kunna ta över det här efter föreningsstämman sagt sitt. Vi får se hur hyresvillkor och sådant faller ut först, säger Andrew Johnston. 

Vad har ni för planer för vandrarhemmet om allt går vägen?

– Något mittemellan ett vandrarhem och hotell. Sen är tanken att kunna köra lite pubaftnar även under vintern också. Får vi ta över det här så är tanken att de första pubaftnarna kör igång i slutet av februari. Sen är tanken att kunna köra luncher som man får beställa i förväg via nätet och sen cateras det från Mossebo. Det kan vara en tanke att de större industrierna runt Vimmerby kan catera för lunch, då vi redan har ett system som kommer vara igång. 

– Det kommer fortfarande gå att hyra det för de som är medlemmar i Gullringen fritidslokaler, så det kommer inte bli någon större förändring mot vad det är i dag.

Ni satsar på flera ställen på mindre orter, hur kommer det sig?

– Det känns jättebra, det är kul att kunna bidra till något på landsbygden. Det har saknats någonting där tidigare. Man lägger ju tyvärr ner det mesta på landsbygden men vi väljer att göra tvärtom och satsa istället. 

– Vandrarhemmet kommer att bidra till glashotellet i Brännebro när det kommer igång, det gissar jag kommer igång 2021, säger Andrew Johnston. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa