Många har hittat tillbaka till simhallen

I augusti öppnade Gullringens simhall portarna för allmänheten igen och ordföranden Kenneth Björklund är glad att många besökare hittat tillbaka, men han hoppas på ännu fler under hösten.

Allmänheten har hittat tillbaka till Gullringens simhall. Men Kenneth Björklund hoppas på ännu fler besökare under hösten.

Allmänheten har hittat tillbaka till Gullringens simhall. Men Kenneth Björklund hoppas på ännu fler besökare under hösten.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Gullringen2021-10-13 08:02

– Nu har vi kommit igång och vi har ganska bra med besök också faktiskt. Vattengympan och allt är igång och där har vi många som gympar, säger Kenneth Björklund, ordförande för Gullringens simhall ekonomiska förening.

Under perioden som simhallen hållit stängt på grund av pandemin så hyrdes simhallen ut till privatpersoner. Men den uthyrningen har minskat nu när simhallen är öppen igen. 

– Men det har nog en naturlig förklaring. Det finns mindre lediga tider att hyra på nu när simhallen är öppen som vanligt och vi har vår simskola igång.

Hur ser den ekonomiska situationen ut i dagsläget?

– Det har varit kämpigt och det är det fortfarande. Vi får se hur det här året kommer att gå. Vi tror att vi kanske kommer att klara ett plusresultat i alla fall, men det vet vi inte än. Det beror på hur mycket badande som kommer under hösten, men det brukar vara ganska bra med badande när det inte går att bada utomhus i sjöarna, säger han.  

När simhallen stängdes var det ett ganska högt besökstryck på simhallen. Även om många nu åter besöker simhallen igen så är man inte riktigt uppe i samma nivåer som tidigare.

– Vi hoppas att folk hittar tillbaka, men det kan nog ta ett tag. Det har ju varit en bra höst med fina helger, så då kanske man inte vill göra inomhusaktiviteter i första taget, säger Kenneth Björklund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!