Nu har barnen en egen cykelbana

Rampar, gupp och flyg finns det gott om i den nya cykelbanan i Gullringen, som invigdes i helgen.

Joakim Karlsson, initiativtagare till Gullringens nya cykelbana, tillsammans med Johan och Camilla Tildemyr som skänkte en cykel vid invigningen.

Joakim Karlsson, initiativtagare till Gullringens nya cykelbana, tillsammans med Johan och Camilla Tildemyr som skänkte en cykel vid invigningen.

Foto: Maria Lod

Gullringen2018-06-26 16:00

Initiativtagaren och projektledaren för ortens nya terrängbana för cyklar, Joakim Karlsson, fick idén redan för ett par år sedan.

– Det började med att min son och några kompisar till honom inte hade någonstans att cykla. Så jag började fundera på vad man skulle kunna göra och förra året kom vi fram till att markytan som kommunen äger vid simhallens parkering kunde vara en bra plats, säger han.

Efter en tids diskussion gavs klartecken att marken fick användas för att bygga en cykelbana.

– Jag håller på med cross och enduro själv så jag visste ju på ett ungefär hur banan skulle se ut. Vi har gjort som en liten crossbana men som är anpassad för cykel.

Men det är inte bara Joakim Karlsson som har fixat banan. Såväl lokala företag som lantbrukare och privatpersoner har varit med i projektet. Någon har skänkt material, någon annan har hållit med maskiner och andra har bidragit med arbetskraft.

Banan har stått klar sedan ett par veckor tillbaka och i söndags var det dags för invigning. En högtidlig sådan med bandklippning, tal och uppvisningar. Ett 30-tal barn var på plats och flera av dem höll en uppvisning vid den nya cykelbanan som består av flera gupp, flyg och backar. Joakim Karlsson berättar att 70 kubik sand har använts för projektet.

– Igår när jag gick hem från jobbet såg jag några barn som var och cyklade på banan. Det känns ju jättekul att den kommer till användning. Cykelbanan är öppen för allmänheten så det är bara att köra för den som vill, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!