Örsåsa dammar av logen igen efter nästan tre år

Örsåsa loge har stått stängd i nästan tre år. Två hela säsonger har gått förlorade innan man nu äntligen kan öppna upp igen lagom till den traditionella valborgsfesten.

Lena Josefsson är glad över att det äntligen kan bjudas upp till dans igen på logen i Örsåsa efter nära tre års uppehåll.

Lena Josefsson är glad över att det äntligen kan bjudas upp till dans igen på logen i Örsåsa efter nära tre års uppehåll.

Foto: Jimmy Karlsson

Gullringen2022-04-29 06:00
undefined
Förväntningarna över att publiken väntat på Örsåsa är höga. "Vi hoppas på 900" säger Lena Josefsson.

På lördag är det dags att återigen öppna upp Örsåsa loge efter att ha haft stängt under pandemin. Nu när man öppnar upp görs det med ett upplägg för den bredare massan.

– Vi har haft stängt i två säsonger och öppnar upp för både dansare och festfolk, säger arrangören Lena Josefsson.

Dansbandet Casanovas bjuder upp till dans på logen och utöver det blir det även coverbandet Sundet, från Ydre, och en dj på loftet i form av Henrik Lager.

– Vi förväntar oss mycket folk. Det brukar vara välbesökt och vi hoppas på 900. Det har varit efterfrågat och det finns något för alla och inte bara en viss åldersgrupp.

undefined
"Ett sånt ställe som står orört i nästan tre år kräver en del jobb men vi har hjälpts åt ett stort gäng på 20 personer" säger Lena Josefsson inför nypremiären i Örsåsa på Valborgsmässoafton.

Valborg är en traditionellt stark dag för Örsåsa och förväntningarna är höga.

– Det är alltid kallt men kommer ändå mycket folk. Det är kul att det kommer igång. Det är mycket samma publik som vi har på Pumpen och jag vet att det finns ett sug efter Örsåsa utifrån samtal jag haft där. Valborg tror jag inte generellt är en stark helg och jag tror vi hade kunnat ha samma upplägg på Pumpen utan att få samma uppslutning. Det är lite traditionsbundet.

Örsåsa loge har nu fått sig en rejäl städning för att stå redo för danssugna på lördag.

– Ett sånt ställe som står orört i nästan tre år kräver en del jobb men vi har hjälpts åt ett stort gäng på 20 personer. Det har gjort ett toppenjobb så det är under kontroll, säger Josefsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!