"Renoveringen blev ett lyft för simhallen"

Renoveringen blev rena lyftet för simhallen i Gullringen. ”Vi har mycket fler besökare”, säger Renée Levin, anställd i hallen.

Redo för dyk. Svante Gustafsson, två, räds inte vattnet.

Redo för dyk. Svante Gustafsson, två, räds inte vattnet.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Gullringen2019-10-31 08:00

Höstlov och 28 grader i vattnet, 30 i luften. Även badkrukor törs bada i simhallen i Gullringen.

Annat var det för ett år sedan när simhallens framtid var hotad, med värmeåtervinning och ventilation som behövde bytas ut.

– Det var riktigt illa. Vi hade inte haft möjlighet att driva simhallen vidare om inte kommunen gått in med stöd så vi kunde göra den här investeringen, så enkelt är det. Det är fantastiskt att vi fick den här hjälpen, säger Kristina Sonnerby, sekreterare i föreningen.

Efter nyöppningen i augusti har nya badgäster – och betydligt fler till antalet – hittat till simhallen. Och kommentarerna är positiva.

– Tidigare hade vi i stort sett bara vattengympagrupper och simskolorna och de stod här och huttrade, det var inte så många fler som ville komma hit för det var så kallt. Nu är temperaturen jämn i vattnet och 30 grader i luften. Det är toppen och det får vi höra också, säger Renée Levin, som jobbar i simhallen.

Hur många fler besökare kommer efter renoveringen?

– Jag kan ta ett exempel, i tisdags hade vi 107 personer här och det är riktigt bra. Tidigare kanske vi hade 50-60, utöver vattengympa och simskola var det inte så många andra som ville komma, för det var så kallt.

Tommy Hassinen, var ordförande när renoveringen drog igång och har haft ansvaret för det maskinella.

– Jag är supernöjd. Jobbet är snyggt gjort och det här betyder mycket för simhallen. I september brukar vi annars inte ha så mycket badgäster, men i höst har de strömmat till direkt.

Kusinerna Freya och Minja Hjelm, båda sju, är på höstlovsbesök hos farmor/mormor i Horn. "Det är mysigt här i simhallen".
Kusinerna Freya och Minja Hjelm, båda sju, är på höstlovsbesök hos farmor/mormor i Horn. "Det är mysigt här i simhallen".
Karta: Gullringens Simhall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!