De tog en taco – med biskopen

Det doftar himmelskt gott i Gunnebo kyrka (ursäkta ordvisten). Det är taco-torsdag. Men inte vilken taco-torsdag som helst. För den här kvällen är Linköpings stifts biskop Martin Modéus på besök.

Oliver Rosengren, Hilding Ritzén och Vilhelm Reinert lät sig väl smaka av buffén.

Oliver Rosengren, Hilding Ritzén och Vilhelm Reinert lät sig väl smaka av buffén.

Foto: Lotta Gometz

Gunnebo2019-04-11 21:49

Han befinner sig i Södra Tjust pastorat för traditionsenlig biskopsvisitation – en aktivitet som genomförs ungefär vart sjätte till åttonde år.

Flera församlingsaktiviteter och gudstjänster ska hinnas med under visitationen som av praktiska skäl delats in i två perioder.

Det här är biskopens andra och avslutande besök för den här gången.

Vad tar du med dig från dina dagar i södra Tjust?

– Det är svårt att sammanfatta eftersom jag är mitt uppe i det. Men jag har fått uppleva många goda möten och glada skratt. Jag har också fått ta del av många intressanta perspektiv. Det här är en hoppfull kyrka, säger Martin Modéus.

Han berättar att flera aktiviteter återstår, bland annat ett besök i Törnsfall med sin vackra gamla kyrkobyggnad som faktiskt är den äldsta i länet som fortfarande används.

På söndag avrundas biskopsvisitationen med mässa och visitationstal i Sankt Petri, Västervik.

Men nu är det fortfarande torsdag i Gunnebo, och allt fler församlingsmedlemmar – gamla som unga – droppar in i kyrkan.

Vid ett av de runda borden sitter barnen Jasar Saciri och Greta och Hilding Ritzén. De var hungriga och har redan länsat sina tallrikar.

De är med på något som kallas Himlaskoj i Gunnebo kyrka vilket arrangeras på torsdagseftermiddagarna efter skolans slut.

– Då brukar vi fika, leka, pysslar och måla. Men i dag hjälpte vi till att skära grönsaker till tacobuffén, berättar de.

Biskop Martin Modéus besökte Gunnebo kyrka på torsdagseftermiddagen. 

Väggprydnanden till höger är en mycket gammal kyrkoport som en gång suttit i Törnsfalls kyrka.
Biskop Martin Modéus besökte Gunnebo kyrka på torsdagseftermiddagen. Väggprydnanden till höger är en mycket gammal kyrkoport som en gång suttit i Törnsfalls kyrka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om