"Inte tillåtet att skriva direkt på marken"

Förskolan i Gunnebo är trött på att föräldrar inte respekterar parkeringsförbudet utanför förskolan. Nu har någon tagit tag i saken själv, och målat dit ett förtydligande mitt på trottoaren. Men att skriva direkt på asfalten är inte okej, meddelar kommunen.

Vem som målat förbudsmarkeringen är i nuläget oklart.

Vem som målat förbudsmarkeringen är i nuläget oklart.

Foto: Filip Gustafsson

Gunnebo2018-05-18 09:40

Utanför Gunnebo förskola finns en parkeringsplats där föräldrar kan parkera, men vissa föräldrar väljer i stället att parkera direkt utanför förskolans grindar. Ett parkeringsförbud finns för platsen, men det följs inte säger förskolechefen Tina Facius;

– Det finns personer som parkerar och lämnar av sina barn på en plats där det är förbjudet. Bilar står på tomgång och är även i vägen för taxibilar och bussar.

Vem som målat dit markeringen säger sig inte Tina Facius veta. Hon hänvisar frågan till Kristina Jonsson, rektor på Gunnebo skola och Thomas Fransson, intendent på förskolan.

– Jag vet inte vem som målat, det kan ha skett vid ett samarbete mellan föräldragrupper och skolan, säger Thomas Fransson.

När vi talar med Christer Ramström, trafikplanerare på Västerviks Kommun säger han såhär;

– Det är inte tillåtet att skriva direkt på marken. Vi kommer att kolla på detta så fort vi fått in ett formellt klagomål gällande parkeringssituationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!