Uppgifter: Här skedde det misstänkta mordförsöket

En man vårdas på sjukhus efter att ha blivit utsatt för grovt våld. En man har gripits misstänkt för försök till mord.

Polisen har spärrat av lägenheten i Västerviks kommun.

Polisen har spärrat av lägenheten i Västerviks kommun.

Foto: Johan Nilsson/TT

Gunnebo2020-10-14 11:07

På onsdagsförmiddagen larmades polis till en lägenhet i Västerviks kommun med anledning av ett bråk. I lägenheten hittade polisen en man som hade blivit misshandlad med ett tillhygge. Offret har förts till sjukhus. 

– Jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen region syd.

Region Kalmar meddelade senare att offret, en man i 30-årsåldern, är lindrigt skadad efter att ha blivit utsatt för grovt våld. Mannen var på eftermiddagen inlagd på vårdavdelning.

En man som befann sig i samma lägenhet har gripits och förts till polisstation för förhör. Initialt gick polisen ut med uppgifter om att det skulle röra sig om en gripen kvinna, men detta var felaktig information, enligt polisen själva.

Polisen rubricerar ärendet som försök till mord. Lägenheten är avspärrad och en teknisk utredning har inletts. Polisen vill inte uppge vilken relation de båda männen har till varandra eller ålder på brottsoffer och den misstänkte gärningsmannen.

Inte heller vill polisen berätta vilken sorts tillhygge som använts vid det misstänkta mordförsöket.

– Det är fortfarande väldigt tidigt i utredningen, ärendet är knappt en timme gammalt, påpekar Jimmy Modin hos polisen. Vi har resurser på plats och knackar dörr för att förhöra eventuella vittnen.

Enligt uppgifter till VT handlar det om Gunnebo. När vi under eftermiddagen var på plats på orten pratar vi med personer som berättar om polispådrag på en viss adress under lunchtid. Innan vi lämnade platsen var allt dock lugnt, och ingen polisnärvaro märktes.

Vet du mer? Kontakta oss på tipsa@vt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!