Donald Trump har testats positivt för covid-19

USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania har testats positivt för covid-19, skriver Trump på Twitter.

Donald Trumps tidigare kommunikationschef Hope Hicks reste tillsammans med presidenten så sent som i onsdags.

Donald Trumps tidigare kommunikationschef Hope Hicks reste tillsammans med presidenten så sent som i onsdags.

Foto: Alex Brandon/AP/TT

Hälsa och sjukvård2020-10-02 07:28

"I kväll har @FLOTUS (Melania Trump) och jag testats positivt för covid-19. Vi kommer att inleda vår karantän- och återhämtningsprocess genast. Vi kommer att ta oss igenom det här TILLSAMMANS!", skriver Trump.

Tidigare under torsdagen amerikansk tid sade Trump i en intervju med tv-kanalen Fox News att hans tidigare kommunikationschef Hope Hicks, som numera arbetar för återvalskampanjen, har bekräftats smittad. Hicks är en nära rådgivare till presidenten och beskrivs ofta som en del i hans inre krets.

Hicks färdades med Trump på presidentplanet Air Force One så sent som i tisdags, i samband med valdebatten i Cleveland. Hon ska även ha rest i en helikopter tillsammans med presidenten från ett kampanjmöte i Minnesota på onsdagen, något som fångats på bild och rört upp känslor i sociala medier, då Hicks inte bar något munskydd. Det är dock oklart huruvida paret Trump smittats av Hicks eller någon annan.

Som president blir Trump regelbundet testad för covid-19. Exakt hur ofta är dock inte känt.

USA är ett av de länder som drabbats hårdast under coronaviruskrisen, och pandemin är föga förvånande en viktig valfråga. Hittills har drygt 7 miljoner fall bekräftats i landet, och över 200 000 personer har avlidit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!