Här fick man prova på figurmålning

Sportlovet innebär mer frihet för barnen och på fredagen besöktes Kisa bibliotek av Rimforsa Nerders för att låta unga som äldre prova på brädspel och figurmålning.

Under deras vistelse på Kisa bibliotek så visade de upp figurer som de själva har gjort och målat.

Under deras vistelse på Kisa bibliotek så visade de upp figurer som de själva har gjort och målat.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-02-22 19:34

Den ideella föreningen Rimforsa Nerders har funnits sedan slutet av 2016 och består av en grupp personer som alla delar intresset av brädspel och att skapa spelfigurer. Under fredagen var Emil Turesson och Tommy Södersten från Rimforsa Nerders på plats vid Kisa bibliotek för att låta den nyfikne testa på figurmålning och brädspel. I dagsläget är de omkring 25 personer som är medlemmar i föreningen och vill nu förmedla ut vad de gör genom att låta allmänheten testa på.

– Det är ett bra sätt att umgås på, vi tycker det är väldigt kul, säger Tommy Södersten.

De berättar att de brukar vara ute i samband med loven för att låta folk prova på att måla spelfigurer och informera om deras spelaktivitet. Det är blandade åldrar bland besökarna, men de flesta är barn.

Tommy Södersten berättar att han blev intresserad när han såg Sagen om ringen-trilogin för första gången och sedan har han sökt efter andra i Kinda som delar samma intresse. I och med att Rimforsa Nerders bildandes så samlas personer från trakten för att spela brädspel tillsammans. Med i föreningen finns även personer som bor i Västervik, Linköping och Norrköping.

Med sig till biblioteket hade en stor spelplan av Warhammer. De berättar hur spelet går till att det till stor del grundas i att kasta tärning.

– Det här är ett ganska nischat intresse. De flesta som kommer hit och visar sig har redan ett intresse för brädspel, men det är kul att få visa vilka vi är ändå, säger Emil Turesson.

Tommy Södersten och Emil Turesson delar intresset av brädspel och figurmålning.
Tommy Södersten och Emil Turesson delar intresset av brädspel och figurmålning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om