Husfabrik varslar 20 anställda

Småhustillverkaren Hjältevadshus varslar 20 medarbetare om uppsägning, det bekräftar företagets vd Johan Bynell på tisdagskvällen.

Hjältevadshus grundades 1947 och har flera kontor spridda över hela landet. Sedan 2011 ägs Hjältevadshus av koncernen Pulsen Group.

Hjältevadshus grundades 1947 och har flera kontor spridda över hela landet. Sedan 2011 ägs Hjältevadshus av koncernen Pulsen Group.

Foto: Ivonne Svahn

Hjältevad2023-06-14 08:10

Den senaste tiden har varit tuff för byggbranschen och nu följer husfabriken Hjältevadshus, med huvudkontor i Hjältevad i Eksjö kommun, den nedåtgående trenden och varslar. Personalen informerades på måndagen och anledningen till varslet är, enligt vd:n Johan Bynell, att man behöver anpassa sig till den allt svagare bostadmarknaden som just nu råder.

– Byggsektorn har gått ner 70 procent i antalet bygglovsärenden. Det är en naturlig förklaring till varslet och vi drar ner mycket mindre än  övriga markanden gör, vi har hållit emot bra och fortsätter att göra det, säger han till Vimmerby Tidning.

undefined
"Vi hoppas såklart att kunna återanställa de här personerna så fort marknaden vänder men det har inte varit ett sämre antal bygglovsärenden än såhär sedan man började mäta år 2001", säger Johan Bynell, vd på Hjältevadshus.

Hjältevadshus har sammanlagt 130 anställda och av de varslade 20 arbetar 16 i fabriken och 4 på tjänstemannasidan. Varslet innebär inga stopp i produktionen men hustillverkaren kommer att dra ner på tempot.

– Vi hoppas såklart att kunna återanställa de här personerna så fort marknaden vänder men det har inte varit ett sämre antal bygglovsärenden än såhär sedan man började mäta år 2001. Hade vi inte dragit ner hade det varit den mest mirakulösa nyheten någonsin. Att vi skruvar ner vår produktionstakt är naturligt, säger Johan Bynell. 

Christian Lockström, ordförande GS-facket, skriver i ett sms till Vimmerby Tidning att han i nuläget avböjer att kommentera varslen eftersom man ännu inte inlett några fackliga förhandlingar. 

Hjältevadshus grundades 1947 och har flera kontor över hela landet. Sedan 2011 ägs Hjältevadshus av bolagskoncernen Pulsen Group. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!